Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Film Club :

Community of Parting & special surprise screening

7. december 2022 19.00 - 21.30
Husets Biograf Rådhusstræde 13, 1466 Copenhagen

Til den tredje og sidste omgang af denne sæsons filmklub præsenterer Jane Jin Kaisen sit eget værk Community of Parting (2019) og byder samtidig på en særlig overraskelse.

~

Art Hub Film Club præsenteret af Jane Jin Kaisen: I løbet af tre aftner hen over efteråret vil Kaisen præsenterer et udvalg af eksperimenterende film med fokus på den komplekse geopolitik, historie og spirituelle kultur i Asien, såvel som filmmediet som en kritisk, multisensorisk og selvrefleksiv kunstform.

~

Det er gratis at deltage, men vi anbefaler, at man henter en gratisbillet her.

~

OM COMMUNITY OF PARTING

Ved at engagere kvindelig koreansk shamanisme som en hukommelsens etik og æstetik og en gensidig anerkendelse på tværs af tid og rum og gennem en påkaldelse af den gamle shamanistiske myte om den forladte prinsesse Bari sporer Community of Parting en anderledes tilgang til grænser, oversættelse og æstetisk formidling. Myten om Bari og bortvisningen af hende fra fødslen alene fordi hun var en pige er gennem den mundtlige historie fortælling og via de kvindelige shamaner primært blevet opfattet som en historie om den sønlige fromhed. Kaisens tilgang til myten er dog som en tidlig historie om køns transgression, der transcenderer opdelingslogikker og i sin kerne indeholder en oplevelse af andethed og tab.

Community of Parting udspringer af Kaisens omfattenede forskning i koreansk shamanisme og hendes lange engagement i samfund, der er påvirket af krig og splittelse. Værket er komponeret af billeder filmet på steder som Jeju-øen, DMZ (Den koreanske demilitariserede zone), Sydkorea, Nordkorea, Kasakhstan, Japan, Kina, USA og Tyskland. Gennem en kombination af shamanistiske rituelle performances, natur- og bybilleder, arkivmateriale, luftbilleder, poesi, voiceover og soundscapes er værket konfigureret som en multi-skala, ikke-lineær og lagdelt montage løst indrammet af Baris mange dødsfald. Rituelle performances og chants af shaman Koh Sunahn, en overlevende fra Jeju-massakren i 1948 i Sydkorea, udgør en tilbagevendende rytme og kulminerer i et ritual for de døde, der involverer kunstneren selv. Myten afspejles også i den svenske digter Mara Lee's poesi og i Kim Hyesoons poetik. Titlen Community of Parting kommer fra sidstnævntes bog 'Woman, I Do Poetry'. Myten resonerer også i forskellige fortællinger fra sydkoreanske, nordkoreanske og diasporiske kvinder, der arbejder med, hvordan kønsbias sammen med kolonialisme, modernitet og krig har resulteret i radikale brud, mens ufærdige historier fortsætter med at blive hængende.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12