Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

27

29

31

01

02

03

04

05

06

07

08

09

11

13

14

15

16

17

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Art Hub Film Club

Double feature : Film af Kidlat Tahimik & Shireen Seno

12. april 2023, 19:00–21:00, Absalonsgade 5, 1658 København V

1 / 3

2 / 3

3 / 3

AROUND SPELLING WORLDS & MAGICAL HACKERISM : Featuring Juan Pablo García Sossa / jpgs

Art Hub Film Club præsenteret af Juan Pablo García Sossa & Laura Kloeckner viser et udvalg af film, der alle arbejder med fremkomsten af delvist fiktive virkeligheder som en konsekvens af re-approprieringen af teknologi i troperne. Screening programmet udfolder sig som en del af Futura Trōpica Netroos praksis. Futura Trōpica Netroos er et tværtropisknetværk af lokale græsrodsnetværk, der forbinder praktikere, fællesskaber og økologier fra Abya Yala (Latinamerika), det afrikanske kontinent, Sydasien og Sydøstasien – steder, der alle møder hinanden på tværs af det tropiske bælte.

~

Programmet for denne aften ser således ud:

Who invented the Yo-yo? Who invented the Moon Buggy?
Kidlat Tahimik, 1982,Germany / Philippines, 95 min.

“Who invented the Yo-yo? Who invented the Moon Buggy?” (Sinong Lumikha ng Yoyo? Sinong Lumikha ng Moon Buggy?) (1982) udforsker Tahimiks fascination af interplanetariske rejser, der får ham til at oprette et filipinsk rumprogam i den fiktive tyske by, hvor han bor. Helten – igen spillet af Kidlat Tahimik selv – slår sig sammen med en gruppe små børn på en bayersk gård for at bygge et rumskib, å de kan finde ud af om man kan spille yo-yo på månen. Yo-Yo’en blev opfundet på Filipinerne og dermed bliver gården nærmest arnestedet for the første filipinske rumprojekt. ”Who invented the Yo-yo? Who invented the Moon Buggy?” bliver anset for at være en efterfølger til Tahimiks første film “Perfume Nightmare” og den indeholder også samme legesyge og overskud som den første film.
~
A child dies, a child plays, a woman is born, a woman dies, a bird arrives, a bird flies off
Shireen Seno, 2020, Philippines, 18 min.

Dette værk blev oprindeligt udstillet som en seks-kanalers installation og er løbende under udvikling. Det består af en serie af undersøgelser af fugle migration ind og ud af Filipinerne og ligger i forlængelse af en feature film inspireret af Shireens fars erindringer om sin migration til USA i startens af 2000-tallet. Fugle – særligt ænder – er en slags rollemodeller for mennesker. De finder forskellige måder at overleve på gennem forskellige typer af terræn. Shireen håber at samle en blanding af lokale fugle og migrerende fugle mens de migrerer hen over forskellige generationer af filmmedier.

ABOUT SHIREEN SENO

Shireen Senos praksis arbejder på tværs filmmediet fra feature film til multiskærms installationer. Hun arbejder med både en kollektiv praksis, site-specifice installationer, fotografiske undersøgelser og kuratoriske udgravninger. Gennem et stærkt engagement i billedets formbarhed og hvordan billeder placeres os i verden er hendes arbejde centeret om vores komplekse forhold til hinanden, vores familier, den sociale og politiske historie, medier og teknologi, såvel som dyr og økologiske verdner.

~

Filmene bliver præsenteret af Juan Pablo García Sossa, Laura Kloeckner og instruktør Shireen Seno. Præsentationen vil foregå på engelsk og filmene vi have engelske undertekster.

~

Det er gratis at deltage i screeningen, men det er nødvendigt at booke en plads på forhånd. Det gøres på linket her.

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12