Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Residency :

Eliyah Mesayer: Illiyeen presents

18. januar 2024 19.00 - 21.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

I anledning af Eliyah Mesayers deltagelse i Art Hub Residency i efteråret inviterer vi dig til Illiyeen presents – et performanceprogram kurateret af grundlæggeren af Illiyeen, kunstner Eliyah Mesayer.

Så kom den 18. januar kl. 19.00 til en aften med optrædener af inviterede kunstnere, som vil fortolke og bidrage til ånden og forestillingen om nationen Illiyeen.

Eliyah Mesayers stat for de statsløse er ikke forankret i et bestemt geografisk sted, men i menneskelige møder og alkymistiske forbindelser. Arrangementet her er det første af mange, der vil bidrage til at konstruere et Illiyeen-album af lydlandskaber i fremtiden.

BEMÆRK, DER ER EN DRESSKODE: Sort tøj og sko.

~

Aftenens program:

19.00    Dørene åbner

19.30 - 20.00 Angel Wei

20.15 - 20.35 Zahna Siham Benamor

21.00 - 21.30 CCsquele x Yung Smash OTP

Arrangementet er gratis at deltage i, men tilmeld dig venligst ved at hente en billet her.

~

OM ELIYAH MESAYER
Eliyah Mesayer (f. 1987) tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 2020 og bor og arbejder i dag i København. Hun arbejder med forskellige formsprog, men hendes kunstneriske praksis kommer primært til udtryk gennem en alkymistisk tradition, især den, der findes i afhandlingerne af Jabir ibn Hayyan (721-815) – kemiens fader – også kendt under det latinske navn Geber. Ét af Mesayers kunstneriske udtryk er hendes alkymistiske papirværker, hvor hun skaber visuelle interferenser ved at kombinere kemiske processer med lys, inspireret af Gebers måder at undersøge og blotlægge principperne for dets emner. Eliyah Mesayers form for alkymi er dog ikke begrænset til disse formater, men strækker sig også til poesi, installation og performative værker. Ligesom Geber er hun på jagt efter kemiske reaktioner mellem forskellige poler. Hun er mere interesseret i forvandlingen, når de to mødes, end i selve oversættelsen af det singulære.

Et omdrejningspunkt for Eliyah Mesayers praksis er den fiktive stat Illiyeen – en stat for de statsløse – som både involverer hendes egen arv, men som også søger en form for alkymistisk forandring ved kunstnerisk at balancere på den dynamiske tærskel mellem virkelighed og fiktion såvel som fakta og fantasi. Illiyeen er et ikke-specifikt geografisk sted. Det er en stat for ingen steder og en nation for alle steder. Det er en stat af væren. Illiyeen er en konceptuel manifestation, der udspringer af digte, installationer, sange, kompositioner, performances og udstillinger. Den handler om historie, fortid og nutid. En tærskelstat mellem det politiske og poetikken.

OM ANGEL WEI
Angel Wei er komponist, producer og billedkunstner Joakim Wei Bernilds kaldenavn. Ved at bevæge sig igennem stille elektroniske kompositioner og drømmeagtige popsange fortæller Angel historier om sorg og eskapisme, der trækker på referencer fra popkultur, mytologi og internetlandskaber.

OM ZAHNA SIHAM BENAMOR
Akkompagneret af nordafrikanske samples, ambient kompositioner & auditive loops som scenisk backdrop, tager poesi- og performancekunstner Zahna Siham Benamor publikum igennem en rejse af begivenheder der har præget hendes liv som dansker med algeriske rødder sammenflettet ind i større temaer som feminisme og antiracisme, antikolonialisme, liv, sorg og glæde.

Et genanvendt poetisk motiv i Benamors lyrik er fx ørkenblomsten, den falske Jerikorose, en blomst der tørrer ud og “dør” for så at genblomstre. Blomsten findes i Nordafrika og anvendes både som symbol på hendes egne personlige kamp om at finde tilbage til livet efter en serie traumatiske begivenheder – og som symbol på traditionen for at anvende poesien som modstand i hendes ophavsland Algeriet. – her er den mundtlige overlevering blevet historisk anvendt til effektivt og systematisk at undgå kategorisering af den franske kolonimagts styre.

I slut februar 2024 vil poet Zahna Siham Benamor og maler Apolonia Sokol, skabe et stort nyt fællesværk med titlen School of Beauty, School of Culture til deres første store duo-udstilling på O-Overgaden. I forbindelse med den udstilling vil man kunne købe Benamors LP La fausse rose de Jericho, som vil indeholde enkelte af tracks performet på Art Hub Copenhagen den 18. januar 2024.

OM ADAM CCsquele Nielsen
Adam "CCsquele" Nielsen har været en aktiv musiker/performer på Københavns musikscene gennem de seneste 13 år og har udforsket forskellige såkaldte genrer og instrumenter. I kraft af misantropiske ritualer og selvransagelse skildrer CCsquele det rigtige ubehagelige; livet.

OM JAY NICHOLAS BØRRESEN
Jay Nicholas Børresen også kendt under navnet Young Smash OTP fyrer op under tunge 808-baseret beats og sange, der varierer i stemning, men med stærke noter af Trap og RnB.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12