Menu

Niels Munk Plum (DK)

Kunstner

Program

Niels Munk Plum (f. 1992, han/ham) er billedkunstner. Efter sin BFA modtog han et af FKDS-studierne på Kunstnernes Hus i Oslo i 2020-21, og i 2022 færdiggjorde han sin MFA på Malmö Kunstakademi med afgangsudstillingen RIGID ROOM, der senere blev vist i Stockholm som en del af Konstväxlingar, en udstillingsserie der viser værker af nyuddannede, nordiske kunstnere på Odenplan Metrostation.

Han var desuden en af tre kunstnere, der fik en bestilling til et nyt performancesværk som en del af åbningsudstillingen Jeg kaller det Kunst på Nasjonalmuseet i Oslo i 2022.

For tiden er Niels Munk Plum bosat i København og arbejder med at iscenesætte krop og sprog i en performance- og deltagelsesbaseret diskurs, hvor målet er at skævvride selvet og udfordre allerede etablerede normative logikker. For nylig har han stået bag det performancebaserede initiativ SPIRAL PRAKSIS i samarbejde med Sigrid Lerche. I foråret 2024 åbnede hans første soloudstilling EASY FORM HARD på Galleri REDAN i Malmö, og i maj opfører han værket GREEN som en del af Karin Halds udstilling Forlænget Eksponering i Rundetårns bibliotekssal.

 

Profilen er senest opdateret den 7. maj 2024.

Foto: Niels Munk Plum

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12