Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

Det Algoritmiske Teater

26. april 2022 12.00 - 13.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Tirsdag den 26. april er der igen Free Lunch, denne gang med Det Algoritmiske Teater.

Forfatter og billedkunstner Kristian Byskov vil sammen med dramatiker og instruktør Kristian Husted være i en samtale med kurator Tina Ryoon Andersen om Det Algoritmiske Teater som kunstnerisk forskningsprojekt. Under frokosten vil de præsentere og demonstrere deres arbejde med minder, og hvordan man algoritmisk kan kategorisere, behandle, analysere og bedømme minder. Deres mål med projektet er at skabe en algoritme, der kan skrive historier baseret på menneskers erindringer.

~

Hvis du ønsker at deltage i frokosten, skal du sende en mail til rsvp@arthubcopenhagen.dk seneste søndag den 24. april.

Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser.

Samtalen er på dansk og der servers et vegetarisk måltid.

~

OM DET ALGORITMISKE TEATER

Det Algoritmiske Teater er et arbejdsfællesskab og et kunstnerisk forskningsprojekt i krydsfeltet mellem scenekunst, billedkunst og programmering. Det Algoritmiske Teater undersøger, hvordan algoritmiske teknologier påvirker vores kroppe, identiteter og samfund og retter et kritisk og undersøgende blik mod algoritmisk kontrol, overvågning og den generelle digitalisering af vores liv.

Det Algoritmiske Teater har eksisteret siden 2020. I øjeblikket arbejder kollektivet på et algoritmisk format, der skal præsenteres i en performance-installation på Den Frie Udstillingsbygning i København i 2023. Installationen suppleres af et sideløbende formidlingsprogram, der også er under udvikling.

Det Algoritmiske Teater består af forfatter og billedkunstner Kristian Byskov, dramatiker og instruktør, Kristian Husted, kurator og programudvikler, Tina Ryoon Andersen og dramaturg Pernille Kragh. Det Algoritmiske Teater samarbejder med Art Hub Copenhagen, TOASTER og IDA og er støttet af Statens Kunstfond og Bikubenfonden.

DET ALGORITMISKE TEATER OG TESTING GROUND

Denne Free Lunch indgår som en del af Det Algoritmiske Teaters deltagelse i Art Hubs Testing Ground program. I denne forbindelse var Kristian Husted og Kristian Byskov i marts 2022 i residency på Art Hub. Husted og Byskov udviklede i løbet af det et-måned lange residency konceptet for The Memory Machine Game et algoritmisk format, der skal kunne bruges som et kunstnerisk værktøj. Som en del af forløbet afholdt de en workshop med professorer og studerende fra Jura og Datalogi, Københavns Universitet, samt Digital Design, IT Universitetet med henblik på at udvikle det endelige algoritmiske format. Som en del af forløbet vil der desuden blive produceret en forskningspublikation.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12