Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Testing Ground :

Ida Marie Hede : Den endnu urealiserede forestilling

28. marts 2023 07.00 - 09.00
Thiemers Magasin Tullinsgade 24, 1618 Copenhagen

Til den første samtale i serien har Ida Marie Hede inviteret forsker Adam Bencard. Man kan kalde Bencard for ’kropsfilosof’ – han er forsker og kurator på Medicinsk Museion og The Novo Nordic Foundation Center for Basic Metabolic Research, hvor han bl.a. arbejder med stofskifter i historiske og filosofiske perspektiver.

Stofskiftetænkningen ser verden gennem en materiel linse. Stofskifte handler om livsopretholdende kredsløb, om at spise og blive spist, udskille og transformere. Men stofskifte er er også et mere pluralistisk koncept. Marx mente bl.a. at kapitalismen skabte et brud i kroppens metabolistiske forhold til naturen. Samtalen vil introducere stofskifte som begreb og undersøge det som udgangspunktet for en samfundstænkning. Hvad kan stofskiftetænkningen lære os om så forskellige ting som overvågning, grænserne mellem offentligt og privat, kropslige og arbejdsmæssige transaktioner, sundhed og sygdom, livscyklusser, økosystemer og global madproduktion?

~

Serien er skabt i samarbejde med Thiemers Magasin.

Tid og sted: 28. marts 2023 kl.19.00-21.00, Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København V.

Billet: Det koster 40 kr at deltage i arrangementet. Billetten købes her.

~

OM IDA MARIE HEDE

Ida Marie Hede (f. 1980) er en dansk forfatter, dramatiker, kritiker og underviser. Hun har skrevet otte bøger og talrige dramatiske værker, og hendes praksis involverer adskillige kunstneriske samarbejder. Hede har modtaget Statens Kunstråds treårige arbejdslegat; hendes bøger er oversat til bl.a. tysk, engelsk og svensk, og hendes seneste roman Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer blev i 2021 nomineret til Montanaprisen og Politikens Litteraturpris.

OM ADAM BENCARD

Adam Bencard er lektor i Medical Humanities ved Medicinsk Museion og NNF Center for Basic Metabolic Research, Københavns Universitet. Han har kurateret en række udstillinger i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og historie, blandt andet Mind the Gut (2017) og Verden er i dig (2021) på Kunsthal Charlottenborg. I sin forskning arbejder han blandt andet med stofskifte- og mikrobiomforskning i historiske og filosofiske perspektiver, og undersøger hvad det vil sige at være menneske i den postgenome tidsalder.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12