Menu
credit: Lars Høstbæk.
Tilbage til kalenderoversigten

Partnerships :

Kunst + Arkitektur : Nye metoder til store udfordringer : Samtale mellem Superflex og Otis Sloan Wood

9. november 2022 16.30 - 18.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Mød kunstnerkollektivet Superflex, og hør om deres seneste bidrag til klimakampen.

Det er ikke bare arkitekturen, der beskæftiger sig med klimatilpasning og biodiversitetskrisen. Kunstnere går også ind i kampen. Mød kunstnerkollektivet Superflex, der har strukket kunstnerens rolle og domæne i deres kreative udforskning af snart sagt alle afkroge af steder og fagfelter. Senest er de gået ind i kampen for at udbedre konsekvenserne af klima- og biodiversitetskrisen. I denne samtalesalon vil vi bl.a. komme ind på kollektivets rolle med at sikre gode betingelser for ikke-menneskelige arter og kystsikring i projektet Super Reef. Et gigantisk koralrev designet til at dæmme op for havstigninger i Københavns Havn og fremme den blå biodiversitet. Projektet tilføjer nye vinkler på nogle af de problematikker omkring klimatilpasning, der behandles i udstillingen.

Otis er arkitekt fra Storbritannien samt forsknings- og undervisningsassistent på masteruddannelsen Architecture and Extreme Environments på Det Kongelige Akademi. Han har arbejdet på projekter på tværs af Afrika, Asien og Europa, hvor han har udforsket, hvordan det byggede miljø kan designes til at forbedre menneskers og planetens sundhed. Fra 2018 til 2021 hjalp han med at koordinere designet og konstruktionen af 110 prototypehuse i landdistrikterne i Tanzania som en del af Star Homes Project; som er en undersøgelse af mulighederne for boliger til at forbedre familiens sundhed. Otis har en passion for at bruge naturlige materialer på innovative måder og har arbejdet på designet af et bambusbondehus, en udvidelse af hampbeton til en 300 år gammel pub og medstiftet House 4 House, et prisvindende byggelegetøj lavet af bæredygtige materialer. Udover dette har han også bidraget til artikler for en række akademiske tidsskrifter og arkitekturkortfilm under ArchiShorts.

~

Det er gratis at deltage i arrangementet. Du sikre dig en plads ved at hente en gratis billet her.

Samtalen er på engelsk.

~

Deltagere: Bjørnstjerne Christiansen, stiftende partner i Superflex og billedkunstner, Otis Sloan Wood, arkitekt og underviser på Architecture and Extreme Environments programmet.

I forbindelse med talken kan du også opleve udstillingen “Architecture and Extreme Environments”.

~

Arrangementet er et samarbejde mellem Copenhagen Architecture Festival og Art Hub Copenhagen.

Tak til Statens Kunstfond og Louis Hansens Fond for støtte til rækken af kunst og arkitektursamtaler.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12