Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Agenda After the Academy :

Lena Ditte Nissen: ALLIANCE

12. december 2020 18.00 - 19.00
Zoom ,

Hvert halve år inviterer Art Hub nyuddannede billedkunstnere til at organisere en serie af offentlige arrangementer, hvor tillærte teorier udfordres og nye sprog og verdensbilleder udvikles. Vi kalder programmet Agenda After the Academy.

Dette efterår er kunstnerkollektivet Subterranean Video Art Club (S.V.A.C.) udvalgt til at arrangere en række foredrag og workshops. Lørdag den 12. december 12 afholdes den femte i rækken: en online filmvisning og talk af kunstner og filmskaber Lena Ditte Nissen.

Lena Ditte Nissen har skabt en serie af eksperimentelle korte værker på analog film, som i et personligt og drømmende sprog kanaliserer et subjektivt verdenssyn. Ved denne online session vil hun vise sin kortfilm “THERE IS” og præsentere sit forskningsprojekt “REFLEXIVE ALLIANCE”, som behandler spørgsmål om overførsel af viden og erfaring på tværs af generationer.

~

Talken er på engelsk.

Zoom-registrering via tilmelding@arthubcopenhagen.dk

Talken er organiseret og modereret af kunstner Lou Mouw, repræsentant for Subterranean Video Art Club.

OM KUNSTNEREN

Lena Ditte Nissen (1987) er en dansk-tysk kunstner og filmskaber. Hun har studeret film- og mediekunst på Academy of Media Arts Cologne, Universidad Nacional de Colombia og Kunstakademie Düsseldorf.

Hendes film, performances og installationer er blevet vist på flere internationale institutioner og filmfestivaler, såsom Museo de Arte Moderno Rio de Janeiro, Bundeskunsthalle Bonn, Heidelberger Kunstverein, Museo del Banco de la República Bogotá, ACUD MACHT NEU i Berlin, filmmuseer i Frankfurt og Düsseldorf, KAI10 Arthena Foundation, Rubenstein Art Center, CCA Center for Contemporary Art Tbilisi, de internationale filmfestivaler i Edinburgh og Belo Horizonte, CPH:DOX i København, WNDX Festival of Moving Image, 25FPS Zagreb, Festival de nouveau cinéma Montréal og Anthology Film Archive NYC blandt andre.

Lena har boet på SOMA Mexico, LIGHT CONE i Paris og i Cali, Colombia.

OM AGENDA AFTER THE ACADEMY

Agenda After the Academy er en platform for nyuddannede billedkunstnere, der ønsker at sætte deres egen dagsorden efter afgang fra akademiet. Via open calls udvælger Art Hub hvert halve år en gruppe unge kunstnere, som inviteres til at organisere en serie af offentlige events, der udfolder de ideer, som præger deres kunstneriske arbejde. Med Agenda After the Academy tilbyder Art Hub et nyt forum for udvikling til yngre billedkunstnere, der befinder sig mellem uddannelses- og udstillingsinstitutioner. Et forum, hvor tillærte tanker og teorier kan udfordres, og hvor et nyt sprog og verdensbillede kan udvikles.

OM UNITED IN UNITY

Dette efterår arrangerer kunstnerkollektivet Subterranean Video Art Club (S.V.A.C.) serien United in Unity, der består af en række foredrag og workshops. Serien er en fortsættelse af de kollektive kritiksessioner, som S.V.A.C. og Art Hub var vært for i foråret 2020. United in Unity kredser om forskellige emner, blandt andet fællesskabsopbygning, forbundethed og slægtskab i den digitale tidsalder. En række kunstnere, forskere og producenter inviteres til at give en bred vifte af indsigter om strategier for måder at etablere, styrke og reproducere kollektiv, procesbaseret læring og forbundethed inden for kunsten.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12