Menu
[tribe_events view="month" category=""] [tribe_events view="list" category=""]

Indlæser BegivenhederForrige event

Partnerships

Miniseminar: Roomservice 3 – guesting other territories

30. september 2021, 16:00–19:00, Halmtorvet 27, 1700 København V

Room Service – guesting other territories er en samtaleserie om de etiske dilemmaer og kulturelle konflikter, der er forbundet med at lave kunstprojekter i det offentlige rum. For hvordan agerer man bedst som kunstner eller kurator på andres territorier? Hvordan træder man ind i kulturelle kontekster med helt andre spilleregler, sociale koder og et kunstbegreb, der muligvis er et andet, end det man selv er formet af?

Room Service er udviklet af kunstbureauet Another Public og afvikles i samarbejde med forskellige steder og aktører på den globale kunstscene. Torsdag den 30. september gæster den tredje udgave af Room Service Art Hub med et miniseminar, der sætter særligt fokus på den socialt engagerede kunst, set i lyset af den aktuelle debat om repræsentation, identitet og koloniale magtdynamikker.

Mens det i Danmark de seneste år er blevet mere populært at rykke kunsten ud i nye sociale og kulturelle kontekster, så er der på internationalt plan opstået en modtendens, der favoriserer kunst produceret i konteksten af den virkelighed, den selv er forankret i.

Under hvilke forudsætninger kan det fortsat legitimeres at træde ind på andres territorier i forestillingen om at kunne skabe positiv forandring for andre? Det spørgsmål ønsker vi blandt andet at tage op med dette seminar.

I samtale med et inviteret panel af erfarne kunstproducenter diskuterer vi konkrete metoder og sociale strategier til et succesfuldt projekt. Vi behandler emner som gæstfrihed, ligeværd og udligning af magtbalancer i forsøget på at synliggøre dilemmaerne og finde nye veje til forsat at skabe kunst for og med andre end dem, der ligner os selv.

Til at hjælpe os med det har vi inviteret et panel bestående af kurator Charlotte Bagger Brandt (DK) og kunstnerne Kenneth Balfelt (DK), Vincent Rumahloine (ID) og Dominique Lämmli (CH).

Seminaret modereres af kunstner og researcher Lasse Mouritzen og kurator Amalie Frederiksen fra kunstbureauet Another Public.

Derudover vil kunstner Jesper Aabille rammesætte en afslappet og uformel stemning for seminaret med sin performative gæstfrihedsgestus Five Finger Punch, der blandt andet består af en punchmenu, som serveres undervejs sammen med små historier om de enkelte punchtypers kulturhistoriske oprindelse.

PRAKTISK INFO

Room Service 3 – guesting other territories
Torsdag den 30. september 2021 kl. 16-19

Art Hub Copenhagen
Halmtorvet 27
1700 København V

Tilmelding skal ske via Billetto.

Har du spørgsmål til arrangementet, kan de rettes til kommunikationsansvarlig i Art Hub, Camilla Jensen via cj@arthubcopenhagen.dk

OM ANOTHER PUBLIC

Another Public er et kunstbureau, der kuraterer og formidler kunstprojekter i forskellige sociale kontekster med visionen om at engagere mennesker i deres omgivelser og bringe kunsten ud af sine vante rammer. Another Public er startet af kurator Amalie Frederiksen i 2019.

Læs mere på www.anotherpublic.com

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12