Menu
Liesel Burisch: Never stop, 2022, video still
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Residency :

Performance & præsentation : Liesel Burisch : Rest as Resistance

2. maj 2024 19.00 - 21.00
Containerakademiet Oceanvej 1, Nordhavn 2150

Varmt velkommen til performance & præsentation af AHC-resident, Liesel Burisch d. 2. maj kl. 19.00-21.00.

Sammen med koreograf og danser Marga Alfeirão (P) og kunstner Jesseline Preach/PREACH/Fathoeburger (GH/DE) vil Liesel Burisch (DK/DE) præsentere en undersøgelse af grænserne for hvile i bevægelse. Hvile antages ofte som en passiv handling, men undersøges denne aften som en kollektiv oplevelse af tidløshed. Lykke, som den kan opleves gennem bevægelse, der ikke udmatter den dansende, men i stedet giver dem mulighed for at restituere, genoprette forbindelsen og genoplive sanselighed i og mellem kvindelige* kroppe.

Den 2. maj vil publikum kunne deltage i denne research på en raverbus, der kører gennem Nordhavn. Partybusser er i de senere år blevet en almindelighed, en næsten integreret del af det offentlige rum i weekenderne. Men hvor kommercielle festbusser er stærkt kodede, restriktive og trivielle, formåede raverbussen i sin højtid at undergrave det offentlige rum og invitere det forbipasserende publikum ind i et bevægende overraskelsesmoment. Aftenen vil centrere sig om de foreløbige erkendelser af samarbejdet mellem Burisch, Alfeirão og Preach.

Bemærk venligst, at vi mødes på Orientkaj Metrostation kl. 18:50. Raverbussen afgår klokken 19.00.

PROGRAM
7:00: Raverbus afhentning ved Orientkaj Metro St.
7:30: Stop med performance
8:00: Ankomst til Containerakademiet
8:10-8:40: Præsentation og drinks
8:50: Raverbussen returnerer til Orientkaj Metro St.

~

2. maj kl. 19.00-21.00, Orientkaj Metrostation, Klubiensvej 2150 Nordhavn

Arrangementet er gratis at deltage i, men kræver at du bestiller billet gennem Billetto.

Bemærk venligst, at arrangementet er på engelsk.

~

Liesel Burisch er kunstner, forfatter og fødselsaktivist/arbejder. Burischs interesse ligger i øjeblikket i hybride sammenkomster omkring healing og fejring. Påvirket af nattelivskultur og dilemmaer udforsker Burisch rekonstruktionen, rekontekstualiseringen og genfortolkningen af hvile som en form for kollektiv helbredelse fra traumer og nøjsomhed.

Burisch skrev manifestet Queer Nursing, som er blevet inkluderet i Wellcome Collection, London og er blevet et normkritisk opslagsværk for fødselshjælpere. Burisch er vinder af Prix JCE og nomineret til CIRCA-prisen 2023. Deres seneste udstillinger omfatter udstillinger i O-Overgaden, København, Art Tower Mito, Japan, Imagine The City, Hamborg og Palais de Tokyo, Paris.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12