Menu
Tilbage til kalenderoversigten

BAR x :

Signe Boe & Alexander Brix Tillegreen

26. august 2021 17.00 - 19.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Torsdag den 26. august er kunstnerne Signe Boe og Alexander Brix Tillegreen værter for BAR x. De to kunstnere vil hver fremføre et tidsbaseret værk, der på forskellig vis beskæftiger sig med materialiseringen af ord. Elementer som rytme, stemme, sprog, tale, lytning og sammenhængene mellem disse, samt det fysiske og (under)bevidste går igen i begge værker.

Til baren vil Signe Boe fremfører performanceoplæsningen ’Løse forbindelser’. Alexander Brix Tillegreen opfører en version af lydværk-serien ’Phantom Streams’.

Der vil desuden være en bar med drikke udvalgt af kunstnerne samt en playliste kurateret af de to kunstnere i fællesskab.

~

Arrangementet foregår på engelsk. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Tilmelding via Billetto.

~

OM VÆRKERNE

'Løse forbindelser', 2020, er et tekstarbejde om oversættelse, udtale, takt og tone som intoneres i en performanceoplæsning af Signe Boe. Værket indgik i udstillingen TONS OF TUNS AND TONES ON TONES på Udstillingsstedet Spanien 19c. Hovedmotivet i udstillingen var en serie af 3D-printede lerkrukker, hvis former er hentet fra de lydbilleder, der viser sig i programmet Melodyne, når ord for vase udtales på forskellige sprog. Lydbilledernes former minder om liggende vaser. Boes lerkrukker er fysiske manifestationer af sprog – de er oversættelser fra det immaterielle til det materielle – og de viser et overraskende sammenfald mellem ord og genstand. ‘Løse forbindelser’ blotlægger disse sammenfald og viser kunstnerens proces i udvælgelsen af forbindelsespunkter, fænomener og fortællinger, der flettes sammen til mønstre efter egen interesse. I hendes arbejde er en bevidsthed til stede om historien som en konstrueret fortælling.

~

‘Phantom Streams’, 2019 -, er en del af en fortløbende lydværk-serie, der tager afsæt i kunstneren Alexander Brix Tillegreen’s kunstneriske research i psykoakustiske fænomener og lydlige illusioner. I opførelsen på Art Hub tilpasses værket rummets arkitektur. I værket skaber Tillegreen såkaldte "fantom-ord"; ordlyde, som lytteren selv gestalter illusorisk gennem oplevelsen af værket. Afhængig af publikums individuelle, fysiske placering og bevægelse i rummet ændrer lytteoplevelsen sig markant. Lytterens egne sproglige referencer og underbevidsthed skaber yderligere grundlag for, at ordstrømmene fra højttalere i rummet sanses og opfattes vidt forskelligt. Publikum har derved muligheden for at opleve at høre forbigående illusioner af udtalte ord og sætninger. Dermed opstår en særlig rumlig delagtiggørelse af publikum i værket, hvor de gennem kroppens og psykens indlevelse tager del i en immersiv sanselighed, der kun vil forekomme i det enkelte specifikke lytte-øjeblik.

OM KUNSTNERNE

Det lydlige er omdrejningspunktet, konceptuelt og materialemæssigt i Alexander Brix Tillegreens kunstneriske praksis og research.

Indenfor denne referenceramme arbejder han derudover med flere forskellige medier som skulptur, grafik, maleri, installation og performances.

En gennemgående del af hans arbejde er udforskningen af forskellige betydningslag og forbindelser mellem det visuelle, det skulpturelle og det lydlige.

I hans seneste arbejde undersøges forholdet mellem psykoakustiske lydfænomener og deres potentiale for at afspejle og bevidstliggøre lytterens egen sproglige og kulturelle situationerethed, og underbevidste, psykologiske fluiditet.

Alexander Brix Tillegreen (f. 1991, København) er uddannet fra Städelschule i Frankfurt Tyskland og Cooper Union School of Art, New York, USA. Sideløbende har han læst kunsthistorie og sound studies ved Københavns Universitet.

Siden 2019 har Tillegreen foretaget interdisciplinær kunstnerisk forskning i samarbejde med en række forskere inden for psykologi, musikvidenskab, neuro-science, stemmeæstetik og lingvistik ved Max Planck Institute for Empirical Aestehtics i Frankfurt.

Tillegreens værker er blevet udstillet og opført på festivaler og på såvel solo- som gruppeudstillinger både nationalt og internationat: Basis (Frankfurt), Museum für Moderne Kunst (Frankfurt), CTM Transmediale Festival (Berlin), fffriedrich (Frankfurt), Kunstverein Wiesen, Agnes Maybach (Köln), Kunsthalle Darmstadt, Roskilde Festival, STRØM Festival, CPH DOX, Eufonia Festival Berlin, Galerie Jean Claude Maier, Galleri Tom Christoffersen, Fotografisk Center, Code Art Fair og Statens Museum for Kunst.

Blandt kommende projekter er et soloalbum, en soloudstilling på FuturDome, Milano samt udstilling på I:Projects, Beijing 2022.

~

Signe Boes kunstneriske praksis udfolder sig i feltet mellem det abstrakte og det bogstavelige, det immaterielle og det materielle. I dét mellemrum undersøger og nedbryder hun med en associativ tilgang systemer og strukturer, som vi ellers tager for givet – teknologiske, sproglige, religiøse, samfundsmæssige – og skaber nye forbindelser og betydninger. For Boe er sprog ikke kun et middel til kommunikation, men også et konkret materiale, der kan manipuleres, så betydning forskydes og forandres.

Boe arbejder i tidsbaserede medier som video, lyd og performance i installation med skulptur, tekst og grafik.

Signe Boe (f. 1989) er uddannet fra Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedskoler, Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig (DE) og The Nordic Sound Art Program. Senest har Signe Boes værker været udstillet på Inter Arts Center (SE), Simian (DK), Kunsthal Aarhus (DK), Contemporary Art Center - CAC (LT), Kunsthal 44Møen og Westwerk Hamburg (DE). Hun er repræsenteret af C.C.C. Gallery, København.

~

OM BAR x

Art Hub inviterer en kunstner eller kunstnergruppe til at præsentere eller fremføre et kunstnerisk værk. Eventserien hedder BAR x, fordi aftenens kunstneriske program akkompagneres af drinks og efterfølgende DJ-set. En social og stemningsfuld ramme for den intime, kunstneriske oplevelse.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12