Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Wintanworks :

Talk : Abdul-Salam Alhassan i samtale med Lotte Løvholm

23. marts 2023 05.00 - 06.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

En samtale blandt om de muligheder, der ligger i ”ødelagte” materialer og hvordan destruktion kan give liv til nye narrativer.

Abdul-Salam Alhassan er i øjeblikket i København i forbindelse med Art Hub Copenhagens nye residency-udvekslingsprogram Wintanworks – et samarbejde med blaxTARLINES KUMASI i Ghana.

Som led i residenciet viser han udvalgte værker i AHCs vinduer og indgår i denne samtale om sin praksis.

~

Det er gratis at deltage i samtalen, men vi anbefaler, at man sikrer sig en plads ved at hente en gratis billet her.

Samtalen er på engelsk.

~

Abdul-Salam Alhassan bor og arbejder i Kumasi, Ghana. Gennem eksperimenter med forskellige materialer, blandt andet plastmåtter, søger han at forstå maleriet og skulpturens sprog. Alhassan indsamler materialerne i moskeer, skoler og private hjem fra hele Ghana. Og de har i sig indlejrede historier om spiritualitet, viden og frihed. I sit arbejde kombinerer Alhassan sin baggrund i maleriet og en interesse i lagdeling med en stor interesse for materialiteten i de indsamlede måtter, deres farver, teksturer og det rum, de udfylder. Han bruger brænding som en teknik til at skabe abstrakte malerier, genstande og skulpturer. Afbrænding er netop en af de metoder, der bruges, når disse typer af materiale kasseres efter brug. Gennem sin praksis genopliver Alhassan materialerne til et nyt liv gennem netop den metode, der ellers ville have betydet deres udryddelse. Hans værker udforsker de muligheder, der ligger i ”ødelagte” materialer og hvordan destruktion kan give liv til nye narrativer. Alhassan har en BFA i maleri fra the Department of Painting and Sculpture, KNUST-Kumasi, Ghana, hvor han også er i gang med en MFA. Han har deltaget i en AR udstilling med titlen ”The Powerhouse” co-hosted af at Kunstmuseum Bonn, Tyskland og KNUST Museum i Kumasi, Ghana.

~

OM WINTANWORKS

Wintanworks (Winter + Harmattan) er Art Hub Copenhagens nye residency-udvekslingsprogram mellem AHC i Danmark og kunstner/kurator kollektivet blaxTARLINES KUMASI i Ghana. Som navnet på residenciet antyder, så er det planlagt til at finde sted i februar og den overordnede ide for programmet er at skabe grobund for kunstnerisk udveksling mellem de to lande.

Prøvekørslen af residenciet finder sted i februar/marts 2023, hvor en dansk og en ghanesisk kunstner er blevet udvalgt til at deltage i programmet af en jury. Programmet består af et måned langt residency i henholdsvis Kumasi og København inklusive research, produktion, en offentlig talk, indkvartering og mulighed for at udstille et allerede eksisterende værk. Programmet og udvælgelsen af de deltagende kunstnere vil blive yderligere udviklet på baggrund af evalueringen af denne første prøvekørsel.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12