Menu
mia edelgart art hub workshop
Tilbage til kalenderoversigten

Workshop :

Mia Edelgart & Hannah Lutz

26. november 2020 16.00 - 18.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Kom og få en eftermiddagslur i anti-produktivitetens tegn torsdag den 26. november kl. 16-18, når Art Hub inviterer til Værksted med billedkunstner Mia Edelgart og forfatter Hannah Lutz som værter.

Søvn, hvile og cyklus er omdrejningspunktet for de to kunstnere, der vil læse tekstbidder op for deltagerne, mens de ligger, slumrer eller så afslappet som muligt læner sig tilbage for at lytte.

Teksterne berører emnet søvn i en udvidet forstand, og de bevæger sig mellem genrer, tider, på tværs af arter og grænser for at danne et væv mellem forskellige liv og livsformer, der alle deler nødvendigheden i at hvile.

Oplæsningerne varer en time til halvanden og følges af en halv times samtale om træthedens og søvnens status i kunst, litteratur og i vores liv.

~

Arrangementet foregår på dansk, og du skal selv medbringe tæppe eller lignende. Teksterne er på dansk, engels og svensk.

På grund af situationen med Covid-19 er antal af pladser begrænsede. Mundbund og håndsprit er tilgængelig.

Der vil blive serveret snacks og drikkevarer i løbet af arrangementet.

OM KUNSTNERNE

Billedkunstner Mia Isabel Edelgart (f. 1984, Danmark) arbejder hovedsageligt med video og skulptur i skiftevis kollektive og singulære processer. Hendes værker udfoldes i led med længerevarende amatøristiske researchprocesser, og hun har blandt andet arbejdet med spørgsmål, der relaterer sig til reproduktivt arbejde, honningbier, bestøvere, barndom og amning.

Ud fra en interesse i relationel intelligens, videnshierarkier og læringsprocesser arbejder Edelgart i sine værker ofte med en spænding mellem tekstbaseret information og en situeret og erfaringsbaseret viden. Ud over værkproduktion er hun desuden engageret i forskellige selvorganiserede (kunst)skoler som en måde at facilitere alternative lærings- og aflæringsrum.

Hannah Lutz (f. 1984, Finland) er skønlitterær forfatter og skriver blandt andet romaner, kortprosa og radiodramatik. Hun underviser i kreativ skrivning på Forfatterskolen PS! for psykisk sårbare og på Vallekilde Højskole. Hun er interesseret i, hvordan den skønlitterære tekst kan nærme sig kroppe, hvilke slags kroppe og liv teksten kan muliggøre, og hvad det vil sige at have en feministisk kunstpraksis. Hannah arbejder også kollektivt med at organisere autonome skoler, arkiver og økonomier i samarbejde med andre kunstnere og forfattere.

OM VÆRKSTED

I Art Hubs Workshops inviteres en billedkunstner eller en kunstnergruppe til at udvikle og afvikle en offentlig workshop, der giver deltagere mulighed for at stifte et levet og kropsligt bekendtskab med kunstnerens metodik og arbejdsproces. Alt sammen for at udforske og på fænomenologisk vis tydeliggøre, hvor mangfoldigt og forskelligt samtidskunstnere arbejder i dag. En Workshop kan enten finde sted i Art Hubs lokaler, i kunstnerens atelier, i byen, i skoven, ved stranden eller et helt sjette sted.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12