Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Why Words Now :

Post Brothers

6. oktober 2020 18.00 - 20.00
Det Kgl. Danske Kunstakademi Nyhavn 2, 1051 Copenhagen

Why Words Now er en serie af forelæsninger, som udspringer af ønsket om at introducere det københavnske publikum for nogle af nutidens vigtigste tænkere. Tirsdag den 6. oktober afholdes andet event i serien, og hertil har Art Hub og Det Kgl. Danske Kunstakademi inviteret kurator Post Brothers.

Med forelæsningen "A Tongue Without a Body, Which Writes" vil Post Brothers diskutere dét at behandle ord i og udenom kunsten. Særligt set i lyset af, hvordan kulturelle objekter selv driver specifikke logikker omkring tekst, vil forelæsningen adressere både brugen og misbruget af ord samt pege på det ejendommelige og usikre arbejde det er at lægge ord i munden på kunstnerne og institutioner.

~

Forelæsningen finder sted på Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi, tirsdag den 6. oktober kl. 18.

På grund af Covid-19 tilbydes kun et begrænset antal pladser. Både mundbind og håndsprit er tilgængelig.

Forelæsningen er på engelsk.

~

OM POST BROTHERS

Post Brothers er en kritisk virksomhed, som består af entusiasten, ordbehandleren og kuratoren Matthew Post. Han er ofte engageret i kunstner-baserede projekter og samarbejder eller optaget af den sekundære information, som omgiver kulturel produktion. Fra 2016 til 2019 var Post Brothers kurator ved Kunstverein München i Tyskland.

Post Brothers har kurateret udstillinger og præsenteret projekter i Polen, Mexico, Canada, Spanien, USA, Portugal, Danmark, Grækenland, Estland, Tyskland, Østrig, Litauen, Italien, Sverige, Finland, Belgien, Letland, Holland og Kina. Hans essays og artikler er publiceret i Annual Magazine, Baltic Notebooks of Anthony Blunt, Cura, Fillip, Kaleidoscope, Mousse, Nero, Art Papers, Pazmaker, Punkt, Spike Art Quarterly og TANK magazine, såvel som i en række kunstnerpublikationer og udstillingskataloger.

Ofte deltager Post Brothers også i udstillinger med tekstbaserede og performative bidrag. Derudover forelæser og underviser han rundt om i Europa. Han bor i Kolonia Koplany, en lille landsby i Østpolen, og han arbejder overalt og hvor som helst.

OM WHY WORDS NOW

Why Words Now er en serie af forelæsninger, som udspringer af ønsket om at introducere det københavnske publikum for nogle af nutidens vigtigste tænkere. I en undersøgelse af de mange ord, som omgiver kunsten, bringer Art Hub i partnerskab med Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi internationale kunstnere, kritikere, kuratorer og kunsthistorikere til byen, som alle på forskellig vis vil besvare spørgsmålet om, hvad sprogets rolle er og kan være i billedkunstens rum. Why Words Now er kurateret af Simon Dybbroe Møller, billedkunstner og professor ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, og Helga Just Christoffersen, kurator og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet.

Why Words Now er generøst støttet af Statens Kunstfond.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12