Menu

Artistic Practice: Tove Storch

  • Navn: 

    Tove Storch

  • Dato: 

  • Format: 

    Video

I begyndelsen af 2023 blev Tove Storch udvalgt til AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice, der er et forløb for professionelle, etablerede billedkunstnere, som overvejende har haft udstillingspraksis i Danmark, men som vurderes at have et stort potentiale til en international karriere. Tove Storch blev udvalgt af en ekstern jury, og i deres begrundelse lød det blandt andet:

”Tove Storchs kunstnerskab er et bud på den formelle skulpturs relevans i det 21. århundrede. I en kontinuerlig udforskning af æstetiske muligheder fremstår hendes værker som stringente skulpturer, bygget op af rækker af kunstneriske eksperimenter med materiale, hvor en kropslig erfaring ligger til grund for det rumlige og sanselige. Tove Storchs værker trækker tråde til både dans, popmusik og feminisme – som en før-sproglig viden, fastholdt i et skulpturelt øjeblik.”

I det forgangne år har Tove Storch arbejdet på sin hidtil mest omfattende soloudstilling: Slumping på Gammel Strand i København, som åbnede i februar 2024. I den forbindelse – og som en del af Tove Storchs Artistic Practice-forløb hos AHC – fulgte Louisiana Channel hende i to måneder undervejs i tilblivelsen af fem nye og ganske store skulpturer til udstillingen. Det er der kommet et smukt og generøst filmportræt ud af.

I filmen portrætteres Tove Storchs fantastiske nysgerrighed på fysik, rum og bevægelse, men også hendes frustration og kamp mod den fysiske orden. Hun fortæller, om sin evige iver efter at udfordre den, og om hvordan hun arbejder med største præcision og systematik for at presse materialernes egenskaber til det yderste i en slags kamphandlinger mod tyngdekraften.

I interviewet får man også et glimt af et helt nyt materialebekendtskab for Tove Storch, når et stedspecifikt glasværk installeres i et vinduesparti på Gammel Strand. Et sæt bryster af glas, pustet og produceret på Glas – Museet for glaskunst i Ebeltoft, som strutter fra ydersiden af vinduet mod Thorvaldsens Museum (med sine mastodontiske, maskuline skulpturer) på den anden side af kanalen.

Det er første gang, at Tove Storch udstiller et værk i glas, men værket er blot indledningen til hendes næste store soloudstilling, som åbner 15. november i år på netop Glas. Her skal Storch for alvor prøve kræfter med at støbe det flydende, varme materiale i et nyt samarbejde mellem AHC og Glas, der over fire år vil introducere fire billedkunstnere til glasset som materiale – og Glas’ publikummer for nogle af tidens mest interessante billedkunstnere.

~

Louisiana Channels interview af Tove Storch er lavet af Christian Lund i december 2023 og januar – februar 2024.

Alle installationsbilleder fra Slumping på Gammel Strand er af David Stjernholm.

Kamera og redigering: Jarl Therkelsen Kaldan. Fremstillet af Christian Lund og co-produceret med AHC.

Copyright: Louisiana Channel, Louisiana Museum of Modern Art, 2024

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12