Menu

Nyhedsbrev #32

Publikum ved åbningen af Ghost Agencys udstilling Desde la ceguera, oktober 2023, Centro de Cultura Digital, Mexico City. Foto: Daniela Torib

Download PDF

AHC arbejder med at støtte og udvikle feltet for praksisbaseret forskning i dansk og international sammenhæng, og denne sommer har vi påbegyndt de tre første ’mikroinstitutter’.

Mikroinstituttet er et unikt format, der består af et researchforløb på et eller to år for en kunstner, kurator eller skribent, som udvikler sin praksis gennem et fokus på proces og samarbejde.

En kunstnerisk, kuratorisk eller skrivende praksis rummer en mangfoldighed af møder, udvekslinger og erfaringer, der ikke alle repræsenteres i værkets eller udstillingens afsluttede former. Idéen med mikroinstituttet er derfor at gøre arbejdsproces og samarbejdsmomenter til et egentligt omdrejningspunkt for fordybelse, som igen kan skabe ny læring og nye metoder – for praktikeren selv, og for andre. På denne måde tror vi på, at det kunstneriske eksperiment kan styrkes.

Kort fortalt består et mikroinstitut som udgangspunktet i et stipendium på en tredjedel af fuld tid i en et- eller toårig periode. Det er en fleksibel ramme, som struktureres af det givne projekts tema og indhold i forhold til elementer som sparring og vejledning, praktisk og teoretisk arbejde, samarbejder og dialoger. Projektet og dets proces manifesteres kontinuerligt gennem offentlig videndeling – blandt andet workshops, seminarer, publikationer og udstillinger – der i sig selv skal styrke og give indblik i læringsprocessen. Mikroinstitutterne finansieres primært af AHC, men gerne i samarbejde med partnerinstitutioner.

Det er blandt andre projektet Ghost Agency af Anni Garza Lau og Gro Sarauw, der er udpeget til ét af de første tre mikroinstitutter; et samarbejde med en række partnere, der forsøger at bidrage til at skabe cybersikkerhed for voldsramte kvinder i Mexico. I dette nyhedsbrev skitserer Gro Sarauw projektets mange dimensioner i dets livtag med de mørkeste sider af overvågningskapitalismen.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12