Menu

Testing Ground: Den endnu urealiserede forestilling I: Ida Marie Hede & Adam Bencard

Download PDF

Til den første samtale i serien inviterede Ida Marie Hede forsker Adam Bencard, som man egentlig godt kan kalde for en ’kropsfilosof’. Bencard er forsker og også kurator på Medicinsk Museion og The Novo Nordic Foundation Center for Basic Metabolic Research samt ekspert inden for bl.a. stofskiftestudier.

Stofskiftetænkningen ser verden gennem en materiel linse. Stofskifte handler om livsopretholdende kredsløb, om at spise og blive spist, udskille og transformere. Men stofskifte er også et mere pluralistisk koncept. Marx mente bl.a., at kapitalismen skab­ te et brud i kroppens metabolistiske forhold til naturen. Samtalen vil introducere stof­ skifte som begreb og undersøge det som udgangspunktet for en samfundstænkning. Hvad kan stofskiftetænkningen lære os om så forskellige ting som overvågning, grænserne mellem offentligt og privat, kropslige og arbejdsmæssige transaktioner, sundhed og sygdom, livscyklusser, økosystemer og global madproduktion?

Som et princip for Ida Marie Hedes Testing Ground-events begyndte aftenen med, at Ida Marie Hede inviterede sin gæst til en fælles oplæsning af en kort dramatisk dialog. Det er denne dialog, du kan læse her.

Samtalen fandt sted på Thiemers Magasin i København den 28. marts 2023.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12