Menu

Netværk for nyuddannede kunstnere

Overgangen fra uddannelse til arbejdsliv er udfordrende for mange nyuddannede billedkunstnere. Derfor har Art Hub indgået et samarbejde med Billedkunstnernes Forbund, Aarhus Billedkunstcenter og Statens Værksteder for Kunst for at etablere et nyt landsdækkende netværk for dimittender.

Foto: Uffe Weng

Netværket er for nyuddannede billedkunstnere fra kunstakademier i ind- og udland, der har taget afgang inden for de seneste fem år, og som ønsker at få mere viden og sparring om, hvordan man som kunstner får økonomi, karriere og faglig udvikling til at hænge sammen i hverdagen.

Netværket vil hen over efteråret 2021 mødes én gang om måneden hos henholdsvis Art Hub, Aarhus Billedkunstscenter og Statens Værksteder for Kunst.

Hvert møde har fokus på et bestemt område. Det kan f.eks. være fondsansøgning, hverdagsøkonomi og kontrakter, værkstedsmuligheder, residencies, netværk, kommunikation, synlighed og sociale medier mm.

På møderne vil der være oplæg, erfaringsudveksling og sparring med erfarne kunstnere og kunstarbejdere, afsluttet med fællesspisning. Det nye netværk for dimittender vil dermed skabe et fælles fagligt rum og mødested, hvor deltagerne kan skabe nye kontakter og knytte nye forbindelser på tværs af hele landet.

Møderne falder, som følger:

Torsdag d. 1. september kl. 16.00-19.00 – Statens Værksteder for Kunst
Torsdag d. 23. september kl. 16.00-19.00 – Statens Værksteder for Kunst
Torsdag d. 28. oktober kl. 16.00-19.00 – Aarhus Billedkunstcenter
Torsdag d. 25. november kl. 16.00-19.00 – Art Hub Copenhagen.

Vil du vide mere og ansøge om at deltage i netværket? Læs mere om netværket og tilmelding her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12