Menu

Francesca Burattelli (IT/DK)

Kunstner og musiker

Program

Francesca Burattelli er en italiensk-dansk kunstner og musiker, som bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Gerrit Rietveld Art Academy i Amsterdam i 2015 og er aktuelt aktiv i det danske kunst- og undergrundsmusikmiljø.

Burattelli er optaget af at udforske skellet mellem kunst og musik. Med baggrund i musikken begyndte hun i sin tid at implementere lydproduktion i sin kunst i form af skulpturelle musikinstrumenter og lydinstallationer. Hun arbejder nu med fokus på stemmens performativitet og vokalisme og undersøger blandt andet idéen om performeren og popidolet som moderne arketype. Om det har  hun skrevet publikationen Una Voce Poco Fa.

Francesca Burattelli arbejder desuden med performance- og studiegruppen Union For Open Vocalism med kunstner Holger Hartvig. Sammen undersøger de sangstemmen som socialt fænomen og dens evne til at skabe politisk og kulturel bevidsthed i samtiden. De arbejder med idéen om at adskille stemmen fra egoet og isolere den fra sin fysiske og derfor politiske krop (og køn), eksempelvis i performancen Platform Play, der kommenterer på idéen om fællessang som politisk handling.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12