Menu

Vanini Belarmino (PH/SG/DE)

Kurator

Program

  • Off Piste (Kurator af særlig filmvisning (2022))

Vanini Belarmino er selvstændig kurator, producer og forfatter med en særlig interesse i det frugtbare potentiale, der ligger i mødet. Hun arbejder derfor med at identificere og facilitere samarbejder mellem kunstnere på tværs af genrer. Belarmino, der oprindeligt stammer fra Filippinerne, har ledet kunstprojekter i Asien, Europa og Mellemøsten.

Hun har tidligere været Assistant Director of Programmes ved National Gallery Singapore, hvor hun ledede udviklingen af over 60 bestilte kunstværker og 800 formidlingsprogrammer i både det fysiske og digitale rum. Vanini har været kurator for tre udgaver af Gallery Children’s Biennale (2017, 2019, 2021), for Small Big Dreamers Festival (2018) og har arbejdet på bestillingsopgaver med kunstnere som David Medalla, Ho Tzu Nyen, Lee Mingwei, Lee Wen, Pinaree Sanpitak og Mark Justiniani.

Vanini grundlagde Belarmino & Partners i Berlin i 2008 og i Singapore i 2011 med henblik på at skabe samarbejder med kunstnere, der arbejder på tværs af genrer. I denne sammenhæng har hun indgået partnerskaber med bl.a. ArtScience Museum, Weltmuseum Wien, Bencab Museum, RADIALSYSTEM V, Platoon Kunsthalle, og Cultural Center of the Philippines. Hendes artikler om tværfaglig kunstpraksis, nutidig performancekunst og billedkunst er blevet publiceret på en række forskellige kunst- og kulturplatforme.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12