Artistic Practice :
AHC x Performa 2023 New York : Talk: Lina Hashim & Ruba Katrib
Art Hub Copenhagen (AHC) har i år indgået et samarbejde med Performa Biennial New York og skal bidrage til dette års program, som åbner 1. november 2023.
Med en donation fra Ny Carlsbergfondet har AHC kommissioneret og inviteret otte billedkunstnere med, heriblandt tre af de kunstnere, som deltager i AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice, som hver især vil møde en estimeret samtaletalepartner i en ’artist talk’.
Lina Hashim møder kurator på MoMA PS1, Ruba Katrib.
Hannah Heilmann møder uafhængig kurator Jeppe Ugelvig.
Kristoffer Akselbo møder Artistic Director for Giorno Poetry Systems New York, Anthony Huberman.
Alle tre talks finder sted i Performa Hub den 6. november og vil udfolde kunstnernes praksis for publikum og i samtale med de forskelligt inviterede bringe nye indsigter til deres arbejde.
~
OM LINA HASHIM
Lina Hashim er en kunstner og performer, som bor og arbejder i København. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2020. Et gennemgående tema i Hashims praksis er en undersøgelse og afdækning af aspekter af islam, der normalt er gemt væk for offentligheden. Hendes undersøgelser har ikke et blasfemisk sigte, men indgår i en kritisk og nuanceret dialog med religionen. Hashim arbejder i sine undersøgelser med et dobbeltblik på Islam: dels som muslimsk opdraget kvinde og dels som den kritiske betragter.
Ydermere rummer Hashims værker et feministisk aspekt, mest tydeligt i værket Uden vind (2012) bestående af billeder af muslimske kvinders hår under tørklæderne. I værket Unlawful Meetings (2014) behandles den seksuelle dobbeltmoral blandt andet gennem en fremvisning af, hvordan kyskheds dogmer går langt hårdere ud over muslimske piger end drenge. I værket Suicide Bombers (2016) sættes fokus på overbevisningen om, at kvindelige selvmordsbombere i paradiset får en ganske anden status end de mandlige. Med Hashims seneste værk The Touch (2020) fortæller hun, gennem lectureperformance, dans og installation, om sin egen historie.
OM PERFORMA 2023
Performa er grundlagt af kunsthistoriker og kurator RoseLee Goldberg, dedikeret til at udforske den kritiske rolle, som performances spillede i historien om det 20. århundredes kunst og for at tilskynde nye retninger i performancekunsten i det 21. århundrede. Biennalens mission handler både om at kommissionere nye performanceværker af amerikanske og internationale samtidskunstnere; at præsentere en tre-ugers biennale med live-optrædener i New York City; at tilbyde offentlige uddannelsesprogrammer, udstillinger og producere trykte publikationer gennem Performa Institute; og at formidle indhold, kontekst og kommentarer gennem arkiver og digitale kanaler, der når ud til et globalt publikum.
Se hele årets program og læs mere på https://performa2023.org/
MERE OM ARTISTIC PRACTICE
AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice er et interviewformat, der stiller skarpt på en udvalgt kunstners praksis med det formål at formidle denne. Det sker både i et videoportræt og ved en live-begivenhed, hvor kunstneren møder en international kapacitet efter eget ønske.
Artistic Practice er bygget op om et interviewformat, der stiller skarpt på den enkelte kunstners praksis med det formål at formidle denne. Interviewet udfolder sig både som en live-begivenhed og et videoportræt, der kan være med til at skabe øget opmærksomhed om kunstneren. I interviewet møder den enkelte kunstner en international kapacitet, der i samtalen kan åbne kunstnerens praksis på nye måder. Kunstneren er selv med til at vælge sin samtalepartner. Ud over interviewet indeholder programmet desuden støtte og sparring i forhold til at opbygge et internationalt netværk.
Kunstnerne i Artistic Practice er professionelle danske kunstnere midt i deres karriere, der har markeret sig som banebrydende og nyskabende. Det er kunstnere, der overvejende har haft udstillingspraksis i Danmark, men vurderes at have potentiale til at nå ud i en international sammenhæng. Det er dette potentiale, Artistic Practice understøtter.
Artistic Practice afvikles i samarbejde med projektleder og redaktør Karina Lykkesborg.