THE ONES WHO EXIST DESPITE OF OR BECAUSE OF OR INSTEAD OF OR AFTER THE FACT OF
06.05.22-28.09.22
Maj, juni, august, september 2022
I vinduerne på hjørnet af Halmtorvet 27 og Høkerboderne, 1700 København V.
Kurateret af Arrange the Ants.
Udstillingsserien THE ONES WHO EXIST DESPITE OF OR BECAUSE OF OR INSTEAD OF OR AFTER THE FACT OF præsenteres med det overordnede tema cultural ecology og peger på, hvordan vi er symbiotisk indviklet i hinanden. Cultural ecology, som metafor, som en levende organisme, et balanceret miljø, hvor dets system indbyrdes påvirker hinanden. I et sådant fællesskab kan robuste elementer ikke isoleres fra skrøbeligheden i andre.
Over fire måneder (maj, juni, august og september) overtager fire kunstnere; Emilie Bausager (maj), Javier Alvarez Sagredo (juni), Banaan Al-Nasser (august) og Laurits Gulløv (september) vinduespartierne hos Art Hub Copenhagen og tager agens som medskaber af en cultural ecology, der har potentialet til at indramme et moment, bevare en flygtig nutid, omkranse fortiden og forestille alternative fremtider – hvor bæredygtighed er en vedvarende eksistens, som er genstand for forandring.
Hvordan kan sammenspillet mellem de sociale, kulturelle og økonomiske enheder blive bæredygtig? Ecological awareness er blevet formuleret af filosof Timothy Morton som: ”some kind of fusion between tenderness and sadness, joy, yearning, longing, horror, laughter, melancholy and weirdness”
På sigt vender kunsten tilbage til den cyklus, som gjorde den mulig – en påmindelse om at vores liv er forbundne.
OM KUNSTNERNE
EMILIE BAUSAGER
Emilie Bausagers (f.1992) praksis arbejder med historiens fluiditet og umuligheden af tilstrækkelig repræsentation. Ved at bruge anakronismen som et tilbagevendende greb i sit arbejde, skaber hun en spænding mellem nysgerrighed, indsigt, tyngde og humor. Bausagers værker er ofte forankrede i landskaber – konstruerede eller ej – og tager ud fra dette ofte form som installationer bestående af materialer og genstande som farvet glas, keramik, objet trouvé, tekst og tryk.
Emilie Bausager har en MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2019) og har for nylig vist værker i Augustiana Skulpturpark (Augustenborg), Sydhavn Station (København), SOL (Nexø), Den Frie (København) og SKAL Contemporary (Skagen).
JAVIER ALVAREZ SAGREDO
Javier Alvarez Sagredo (f.1994) er en chilensk-svensk mixed-media kunstner. Deres praksis udspringer af en kontinuerlig søgen efter et æstetisk sprog, der beskæftiger sig med koncepter indenfor både social- og politisk filosofi. Javiers værker undersøger rammerne for historiefortælling og forsøger at frisætte undertrykte stemmer fra den unge generation, minoriteter og statsløse. Deres arbejde fungerer som en kritisk iagttagelse af samtidskunstens traditioner og hvordan disse relaterer sig til statsløshed, fremmedgørelse og støj. Centralt i deres værker er orkestreringen af personlige erfaringer animeret gennem materialer, rytme og ekko.
Javier Alvarez Sagredo har en MFA (2021) fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. De har blandt andet udstillet i Kunsthal Kongegaarden (Korsør), Udstillingsstedet Sydhavn Station (København), Villa Kultur (København) og Kummelholmen (Stockholm).
BANAAN AL-NASSER
Banaan Al- Nasser (f.1982) er en jordansk/palæstinensisk mixed-media kunstner. Hendes praksis arbejder med spørgsmål om identitet og kultur. Banaan Al- Nasser’s værker har ofte en tydelig social, poetisk og politisk karakter. Hendes levede erfaring har givet hende næringen til at sidestille og undersøge spiritualitet, kreativitet, og menneskelige værdier i Mellemøsten såvel som Vesten. Værkerne tager ofte form af hverdagsobjekter, som er ladet med symbolværdi, der krydser og udfordrer landegrænser, klasseskel og kulturelle narrativer.
Banaan Al- Nasser har en MFA fra det kongelige Danske Kunstakademi (2018) og har vist værker på blandt andet ARoS kunstmuseum (Aarhus), Fatamorgana (København) og Betty Nansen Teatret (København).
LAURITS GULLØV
Laurits Malthe Gulløv (f. 1994) bor og arbejder i København og er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Billedhuggerskolen i 2021 og har desuden studeret ved École Nationale Supérieure des Beaux-arts i Paris. Gulløv har udstillet værker på bl.a. Art Hub Copenhagen, Nikolaj Kunsthal, Sorø Kunstmuseum, og i 2023 modtog han Carl Nielsen og Anne Carl-Nielsens Talentpris.
Gulløvs praksis spænder over mange udtryksformer og materialer, heriblandt skulptur, installation, video og grafiske arbejder på papir. Hans værker beskæftiger sig med de strukturelle og psykologiske omstændigheder, der former vores måde at være i verden på, ofte med referencer til geologi, sprog og digitalitet.
~
MERE INFO
I hele udstillingsperioden kunne man se udstillingen døgnet rundt gennem vinduerne på AHC.