Thoravej 29
17.09.21 – 31.10.21
Thoravej 29
2400 København NV
Thoravej 29 i Københavns Nordvestkvarter er bygget i 1967 og tegnet af den forholdsvist ukendte, men ganske aktive arkitekt Erik Stengade. Den store bygning blev opført til industri for Danske Pelsauktioner (i dag Kopenhagen Fur), senere hen ombygget til at huse laboratorier for Danske Geologiske Undersøgelser, og senere igen blev det hjemsted for Københavns Kommunes handicapforvaltning.
I 2021 blev bygningen købt af Bikubenfonden, og i de seneste år har den gennemgået en gennemgribende renovering for at kunne blive et samlingssted for billedkunst, scenekunst og sociale projekter, og hjem for AHC i 2025. I sommeren 2021 så AHC derfor en mulighed for at anvende den gamle, tomme bygning til et større udstillingsprojekt og inviterede fem kuratorer til hver især at skabe en udstilling. Hver kurator fik stillet én etage og et budget til rådighed og havde i øvrigt frie hænder; og i løbet af få, intensive måneder rykkede værker af 23 kunstnere ind fra parkeringskælder til kvist.
Thoravej 29 var AHC’s første regulære udstillingsprojekt. Den samlede titel var Thoravej 29, mens de fem udstillinger havde hver deres individuelle titler: Det hele er enkelt og smukt og du er min ven (en udstilling for børn) var kurateret af Institut Funder Bakke, As I write, I am lying, I hope blev kurateret af Kristian Vistrup Madsen, We are not Myths: Opacity across Difference, kurateret af Culture Art Society (CAS), Elitism sucks af Feminist Collective with No Name (FCNN) og Alien Water, kurateret af Mette Woller.
Hver udstilling var ganske forskellig fra hinanden. Hver havde sin tilgang og agenda og sin egen signatur. Ikke desto mindre kunne man på tværs af etagerne finde fællesnævnere som spørgsmål om køn, etnicitet og subjektformer, kulturelle tilhørsforhold og eksklusionsmekanismer, (selv)institutionel praksis og stedsspecificitet. Store og komplekse temaer, der også indeholder konfliktstof som samfundsrelevante diskussioner.
~
Værker og bidrag af følgende kunstnere indgik i udstillingen:
Jeannette Ehlers
Santiago Mostyn
Nikhill Vettukattil
Jelsen Lee Innocent
Andromeda 8220 v. Aysha Amin
Tolia Astakhishvili
Bamses Billedbog
Karim Boumjimar
Lydia Östberg Diakité, D.N.A.
Rochelle Goldberg
Liv Latricia Habel
Mia Edelgart / Sebastian Hedevang
Noah Umur Kanber
Paul McCarthy
Ruby Mariama Laura Andersen Ndoye
Vera Palme
Michala Paludan
Spaghetti Clurb
Young Boy Dancing Group
~
MERE INFO
Se flere billeder fra udstillingen her.
Og her finder du publikationen, som dokumenterer udstillingen i både tekst og billeder.
Udstillingen blev til i samarbejde med Bikubenfonden og var støttet af Statens Kunstfond, Pro Helvetica, DR og Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk.