Menu

27DAGE : Ny udstilling på Art Hub

27DAGE er navnet på en helt ny udstilling i Art Hubs tre atelierer, der alle har vinduer ud mod Halmtorvet på Vesterbro i København. Udstillingen åbner tirsdag den 1. februar og kan ses til og med den 27. februar 2022.

Detalje fra “Fake children” af Melanie Kitti på Tag Team Studio. Foto: Thor Brødreskift.

27DAGE er en udstilling i Art Hubs tre atelierer, der alle har vinduer ud mod Halmtorvet på Vesterbro i København. Hvert atelier er kurateret af et kunstnerdrevent udstillingssted: SOL (Nexø), Bizarro (København) og den nomadiske kunstinstitution f.eks. (Aalborg). Udstillingerne vil eksistere side om side og på hver deres måde aktivere de tre rum ud mod gaden i form af stedsspecifikke installationer og interventioner. Udstillingerne kan opleves fra gaden døgnet rundt, og det vil desuden være muligt at se dele af udstillingerne indefra mandag – onsdag kl.12-16 eller efter aftale.

Bizarro kommer til at vise et værk af kunstner Mickael Marman, der er lavet specifikt til rummet. SOL har inviteret kunstner Melanie Kitti til at udstille i deres rum og f.eks. overtager rummet som et ad hoc ”Office Space”, hvor de i udstillingsperioden vil lave research, interviews og events.

Art Hub vil med udstillingen understøtte de mange danske kunstnerdrevne udstillingssteder, der løbende skaber udstillingsprogrammer og arrangementer ofte med fokus på yngre kunstnere og deres værker. Med 27DAGE får tre udstillingssteder et midlertidigt udstillingsvindue midt i København. De tre udstillingssteder, der er deltager i 27DAGE er valgt, da de til sammen repræsenterer både de stationære udstillingsrum og de mere nomadiske konstruktioner, derudover er de spredt geografisk ud over landet. Art Hub ønsker kontinuerligt at invitere kunstnerdrevne steder ind i forskellige sammenhænge for på den måde at understøtte de mange facetter og praksisser, der kan opleves lokalt og nationalt.

Med 27DAGE er det anden gang, at Art Hub inviterer unge kunstnere til at udstille i området omkring Halmtorvet. Første gang var med udstillingen Dette er en kødby, hvor ni kunstnere i efteråret 2021 udstillede værker i forretninger og restauranter rundt om i kødbyen på Vesterbro, København.
I løbet af foråret 2022 vil der løbende være udstillinger i Art Hubs lokaler (mere information følger).

INFO

27DAGE

1.-27. februar 2022.

Kan ses hele døgnet fra gaden og indefra mandag – onsdag kl.12-16 eller efter aftale.

 

Halmtorvet 27

1700 København V.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12