Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Residency :

AHC x SKITSE : Art Drive : Filip Vest, Klara Lopez, Sigrid Stigsdatter & Luka Holmegaard

3. juni 2023 12.00 - 06.00
Kunstmuseum Brandts Amfipladsen 7, 5000 Odense

To udstillinger, to performances, oplæsning, bustur og frokost.

SKITSE og AHC inviterer til en helt særlig ART DRIVE med billed- og performancekunstner Filip Vest, forfatter Luka Holmegaard, samt performerne Sigrid Stigsdatter og Klara Lopez.

Denne gang går turen til Odense og Filip Vests aktuelle udstilling Changing på udstillingsstedet M100 er udgangspunktet for dagens program og inviterede kunstnere.

Turen starter allerede i bussen, hvor forfatter Luka Holmegaard vil læse op både fra sit forfatterskab og fra en performativ tekst, han har skrevet til Changing.

Dermed er scenen sat for bussens første stop i Odense, nemlig udstillingen, der med performance, lyd, lugt og installatoriske greb undersøger omklædningsrummet som et liminalt rum i et queer perspektiv. Titlen “Changing” er lånt fra det engelske ord “changing room” og peger på hvordan det ikke bare er tøjet der bliver skiftet, men også rummet, der skifter karakter og kroppe der forandrer sig, som når de ændres fra snavsede til rene, beklædte til afklædte, bevæger sig ind og ud af skabe og puberteter.

Filip Vest har skrevet en performance til udstillingen, hvor tiden i omklædningsrummet fryses og spørgsmålet er: Hvor længe kan man bruge på at tage sine sokker af for at udskyde det øjeblik, man skal i bruseren? Performancen bliver opført, mens vi er på besøg.

Efter M100 går turen videre til Kunstmuseum Brandts, hvor vi efter en vegetarisk frokost ser udstillingen Under Huden – en retrospektiv udstilling med den skelsættende franske kunstner, forfatter og aktivist Claude Cahun. I dagens anledning kan man også helt enestående opleve performerne Klara Lopez og Sigrid Stigsdatter fremføre en performance på Brandts.

~

PROGRAM

Kl 9: (Afgang fra Art Hub Copenhagen; Halmtorvet 27, Kbh. V.) oplæsning i bussen v. forfatter Luka Holmegaard

Kl 11.15: M100, Changing, samt performance v. Filip Vest

Kl 13-14: Vegetarisk frokost på Kunstmuseum Brandts

Kl 14-15.30: Udstillingen Claude Cahun, Under Huden på Kunstmuseum Brandts inkl. performance af Sigrid Stigsdatter & Klara Jensen de Lopez.

Kl. 15.30-17.45: Bustur tilbage til København.

~

Samlet pris for hele turen inklusiv bustur, entre til Kunstmuseum Brandts, frokost inklusiv en drikkevare, samt performances; 200 kr. Billetter købes her. NB! Sidste frist for billetkøb er 25. maj.

~

FILIP VEST er uddannet MFA fra Malmö Kunstakademi i 2021 og har tidligere vist sit arbejde på Statens Museum for Kunst, Copenhagen Contemporary, Møstings, Nikolaj Kunsthal, Charlottenborg, Tallinn Kunsthal og for Manifesta13. Gennem performance, installationer, film og tekster undersøger han queer kærlighed, ensomhed og begær i det 21. århundrede. Ved at anvende øvelsesmetoder fra teatret tester han forholdet mellem tekst og krop og de måder, hvorpå vi konstant genforhandler vores identiteter og de narrativer, vi er en del af. Filip Vest er i residency hos Art Hub Copenhagen indtil juni 2023.

LUKA HOLMEGAARD er forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2013 og har siden da udgivet romaner, essays, digte og kritik. Hans seneste bog, Look, fik en flot modtagelse og er oversat til tysk. Han har modtaget et to-årigt arbejdslegat fra Velux-fonden og hans seneste to bøger blev begge nomineret til Politikens Litteraturpris.

KLARA JENSEN DE LOPEZ er multidisciplinær billedkunstner. Hun studerer i øjeblikket på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og har en baggrund som danser. Hendes værker kommer til udtryk gennem flere medier, hvorigennem intimitet, distance, begær og afsky udforskes.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12