Menu
Still fra videoværket "Pysics Envy" af Franziska Hoppe. Credit: Franziska Hoppe/Hannibal Andersen.
Tilbage til kalenderoversigten

BAR x :

Franziska Hoppe & Samara Sallam

31. marts 2022 19.00 - 21.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Torsdag den 31. marts byder Art Hub igen på drinks og performance, når Franziska Hoppe og Samara Sallam indtager BARx.

I performance ”Portrætter” undersøger Franziska Hoppe de historiske betingelser for tilblivelsen af økonomiens model over mennesket ”rational economic man”.

Samara Sallam læser teksten ”The Ghoul, The Swan, and the Palace”, en hypnotiseret undersøgelse af steder og magi i sproget i arabisk historiefortælling.

Udover de to performances byder aftenen også på en playliste kurateret af DJ Brevet.

Det er gratis at deltage, men det kræver en gratisbillet, der hentes her på Billetto.

~

PROGRAM

19.00 Velkommen og bar

19.30 The Ghoul, The Swan and the Palace” med Samara Sallam (på engelsk)

20.00 ”Portrætter” med Franziska Hoppe (på dansk)

20.20 Bar og playliste

21.00 Tak for i aften.

~

OM FRANZISKA HOPPE

Franziska Hoppe tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademis billedkunstskoler i sommeren 2021 og er derudover uddannet forfatter fra Litterär Gestaltning i Göteborg.

Franziska Hoppe arbejder med video, tekst og performance. På tværs af medier udfordrer hendes arbejde den patriarkalske idéhistorie og videnskabens og økonomiens fælles agenda, når det kommer til dominans og profitmaksimering.

Som forfatter og oversætter beskæftiger hun sig med litteraturen, både som en del af sin praksis, og som et felt, hvor research og kritiske interventioner kan finde sted.

I 2019 debuterede hun med den performative tekst "docx" på Forlaget Korridor, og kort tid efter udkom hæftet "Quijote! Quijote!", som er en essayistisk performance og meditation over såvel den litterære kanons ulige betingelser som den skævvredne repræsentation af værker i en given offentlig bogsamling – i dette tilfælde biblioteket på Det Kgl. Danske Kunstakademi.

Som oversætter har hun blandt andet oversat bogen "Samtaler med min datter om økonomi - en kort historie om kapitalisme" sammen med billedkunstner Hannibal Andersen, der udkom på KLIM i 2019.

OM SAMARA SALLAM

Samara Sallam er billedkunstner, filmskaber, performer, urtebehandler og koder baseret i København. Gennem flerstrengede narrativer undersøger hun de sociale, kulturelle og politiske skæringspunkter mellem sprog, identitet, krop og vold, og hvordan de påvirker de labels andre sætter på hende.

Nogle af Sallams værker benytter interaktivitet som koncept. Værkets fuldførelse er således afhængig af at beskueren interagerer med genstande og installationer ved at røre, spise eller flytte dem.

Sallam har en BA fra Det Fynske Kunstakademi og afslutter i øjeblikket sin MFA på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Derudover har Sallam studeret billedkunst på L’école Supérieure des Beaux-arts i Algeriet og journalistik på Damaskus Universitet i Syrien.

OM BAR x

Art Hub inviterer en kunstner eller kunstnergruppe til at præsentere eller fremføre et kunstnerisk værk. Eventserien hedder BAR x, fordi aftenens kunstneriske program akkompagneres af drinks og efterfølgende DJ-set. En social og stemningsfuld ramme for den intime, kunstneriske oplevelse.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12