Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Testing Ground :

Bureau for Listening event I: Lytning som kunstnerisk praksis

26. januar 2024 18.00 - 20.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

I den nuværende tilstand af stigende polarisering, miljøkatastrofe og for mange enten politisk træthed eller oprør, hvordan kan lytning så tilbyde en meningsfuld kunstnerisk og kritisk praksis? En pause fra at sige fra, tage plads, definere og beskrive? Hvordan kan lytning give rum og praksis for refleksion og omsorg?

De næste måneder deltager kunstnerkollektivet Bureau for Listening i AHC's Testing Ground-program og flytter ind på Halmtorvet fire gange én uge ad gangen. Den sidste aften i hver Testing Ground-uge inviterer Bureau for Listening til et offentligt lytte-event, hvor det specifikke program er ukendt indtil ankomst, fordi hvert event vil blive planlagt i løbet af ugen op til. Vi håber, at du vil stole på os i denne bestræbelse.

Hvert lytte-event er konceptualiseret som et samlings- og delingsøjeblik, centreret omkring ugens lyttetema/-praksis, og som en mulighed for at dele resultater, praksis, viden, spørgsmål og undren - en chance for at fejre og fremme lytning.

Denne uges tema er lytning som kunstnerisk praksis med fokus på lytning som ramme, der tilbyder en blid og opmærksom introduktion til begrebet lytning som kunstnerisk praksis (i praksis) med besøg og bidrag af kunstner og lydteoretiker Brandon Labelle og lydkunstner Jenny Gräf Sheppard.

Undervejs i dette Testing Ground-forløb vil Bureau for Listening desuden publicere materiale og dokumentation her.

~

Arrangementet er gratis at deltage i, men det kræver tilmelding via Billetto her.

Vær opmærksom på, at eventet finder sted på engelsk.

~

OM BUREAU FOR LISTENING
Bureau for Listening (2021-) er en kunstner- og forskningsgruppe, der undersøger lytning som kritisk, empatisk og kunstnerisk praksis. De arbejder nomadisk, tværdisciplinært og stræber efter at engagere andre i fælles praksisser og projekter. 

Lytning bør praktiseres som et tværdisciplinært fænomen. Bureau for Listening forstår lytning som mere end det at høre auditive signaler, fordi det understøtter en række relevante processer og projekter: følelsesmæssig og social anerkendelse, relationer, væren-med og opdagelse på tværs af menneskelige og mere-end-menneskelige verdener, fælles læring og de-koloniale, økofeministiske initiativer. De betragter lytning som en kreativ undersøgelse og følsomhed; en, der stimulerer et omsorgsfuldt og kunstnerisk samvær.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12