Menu
Courtesy: Claudia Lomoschitz
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

Claudia Lomoschitz

5. december 2023 12.00 - 13.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Kom til frokost tirsdag den 5. december kl. 12.00, og mød kunstner og koreograf Claudia Lomoschitz, som vil præsentere sit seneste værk om reproduktive fantasier med fokus på videoværket Lactans (2023, Kunsthalle Wien) og aktuelle forskning Architecture of Birth, der ser på mod-hegemoniske fortællinger, sociale praksisser og rumlige infrastrukturer fra et queer-feministisk perspektiv.

Kunstnerne Liesel Burisch og Mia Edelgart vil også deltage i samtalen.

~

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Ønsker du at deltage i frokosten, bedes du tilmelde dig via Billetto her.

Der er et begrænset antal pladser.

Samtalen foregår på engelsk.

~

OM CLAUDIA LOMOSCHITZ

Claudia Lomoschitz er kunstner med base i Wien, hvis praksis kombinerer video, performance, arkivbilleder og tekst med installationer, der vedrører kropspolitik. Hendes kunstneriske arbejde kredser om ’reproduktive fantasier’, der overstiger normative diskurser og faciliterer rum for kropslig refleksion.

Hun forholder sig kritisk til visuel ikonografi i sit arbejde med at fremhæve feministiske og queer historieskrivning. I øjeblikket researcher hun til videoprojektet Architecture of Birth, som handler om kvindelige sundhedsinfrastrukturer og reflekterer over, hvordan arkitektur og biopolitik kan forme reproduktive praksisser. Sideløbende med denne undersøgelse arbejder hun på performanceprojektet Queering the Void, som yder modstand til det ofte kolonialistiske, kapitalistiske intethedsbegreb ved at se på kvantefeltteorien, der forstår tomrum som et transcendent og transformativt stof, beboet af virtuelle partikler.

Claudia Lomoschitz er uddannet fra ved Akademie der bildenden Künste Wien, studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og har desuden en MA i performancestudier fra Universität Hamburg. Dette efterår er hun en del af Art Hub Residency.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12