Menu
Tilbage til kalenderoversigten

BAR x :

ICHOR : Et performativt værk af Jules Fischer, Puer Parasitus, Lisbeth Jacobsen & Anna Ørberg

17. maj 2023 07.00 - 09.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

ICHOR er et tværfagligt kollaborativt værk - et gesamtkunstwerk-eksperiment, der arbejder med relationers ambivalente karakter. Her mødes fire praksisser, der behandler temaer som parasitter, hormoner, vand, algoritmer og psytrance. Gruppen forsøger at arbejde både sammen og parallelt i håb om, at indhold, metode og form kan forblive så flydende som muligt.

I græsk mytologi er Ichor den æteriske væske, der udgør gudernes blod, og som er giftig for mennesker. I patologien har ordet tidligere været betegnelsen for ildelugtende, tyndtflydende sårvæske. Ordet indeholder dermed både det guddommelige, det giftige og det ækle, hvilket skaber den perfekte ramme for denne undersøgelse.

I rummet, der dufter som et svagt minde om noget smukt, kæmper de tre performere med lige dele foragt og begær for individualisme, magt, ensomhed og at blive elsket. Der er ord over det hele. Hvordan skaber man sig selv? Kan man forblive uigennemsigtig og samtidig give sig hen til intimiteten af at være en del af noget godt? De er klædt i stykker af stof med slogans og statements sat sammen til perfekte collager af affald. En overflod af tanker og kapitalisme. Engang var de t-shirts, senere blev de brugt til at rense rør i oliemotorer, og nu er de blevet til kostumer, der lader til at fortælle mere om, hvem vi er, end vi selv kan forestille os..

Den salte, måske endda våde og luftige duft, punkteres af en følelse af noget skarpt og giftigt. Billeder af mennesker, der danser i store psykedeliske rave-scener, fanger opmærksomheden. Små printede fotos er monteret på malerier, der også nægter at vælge side. Er de lavet med varme eller væmmelse? Både eskapismen og afhængigheden synes pludselig spejlet i performernes endeløse loops af dramatiske udtryk og bestræbelser på at håndtere sig selv, hinanden og alle os, der ser på.

Performance & lyddesign af Jules Fischer

Kostumer og rekvisitter af Puer Parasitus

Duft design af Lisbeth Jacobsen/odor&fumes

Visuelle elementer af Anna Ørberg

Performere Escarleth Pozo, Ingeborg Meier Andersen & Snorre Elvin

~

Program:

19.00 dørene og baren åbner

19.30 Performance

20.00 DJ KUCHULU spiller og baren er åben

21.00 tak for i dag

Det er gratis at deltage i BARx, men vi anbefaler at man sikre sig en plads ved at hente en gratis billet her.

~

OM BAR x

Art Hub inviterer en kunstner eller kunstnergruppe til at præsentere eller fremføre et kunstnerisk værk. Eventserien hedder BAR x, fordi aftenens kunstneriske program akkompagneres af drinks og efterfølgende DJ-set. En social og stemningsfuld ramme for den intime, kunstneriske oplevelse.

~

OM ANNA ØRBERG

Anna Ørberg er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun bor og arbejder i København.

Hun arbejder med en lang række materialer, herunder maleri, grafik, digital kunst, video, tekst og installationer. Den røde tråd i hendes praksis er en interesse i at finde forbindelser mellem det private og det fælles, det personlige og det strukturelle, det individuelle og det samfundsmæssige.

www.annaorberg.com IG: @annaorbergdotcom

OM JULES FISCHER

Jules Fischer er billedkunstner og koreograf uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Deres praksis er centreret omkring større performanceværker og at skabe immersive oplevelser gennem forskellige lag, medier, sanser og kroppe. Grundlæggende følelser som kærlighed, ensomhed og sorg er ofte centrale i Jules’ arbejde, men altid ud fra et ambivalent og queer perspektiv.

www.julesfischer.com IG: @team_tender

OM ODOR&FUMES

odor&fumes er et duftdesignstudie og et olfaktorisk laboratorium, der arbejder i krydsfeltet mellem kunst, håndværk og sansevidenskab med et særligt fokus på lugtesansen og på hvordan dufte påvirker os. odor&fumes skaber skræddersyede dufte og parfumer med naturlige olier hentet fra hele verden, med et ønske om at reetablere det originale parfumehåndværk, som det fremstod i starten af det 20. århundrede. odor&fumes blev grundlagt i 2015 af freelance duftdesigner Lisbeth Jacobsen.

www.odorandfumes.com IG: @odorandfumes

OM PUER PARASITUR

PUER PARASITUS undersøger kunst gennem mode og udforsker temaer relateret til forældreskab, forbrug, kønsnormer og parasitiske tendenser. Med et udgangspunkt i karakteropbygning og styling skaber PUER PARASITUS one-of-a-kind værker gennem dekonstruktion og genmontering af brugte materialer.

PUER PARASITUS blev etableret af Sofie Winther i København, Danmark 2020.

www.puerparasitus.com IG: @PUERPARASITUS

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12