Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

Ida Lunden

29. november 2021 12.00 - 13.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Tirsdag dem 30. november byder Art Hub på årets sidste Free Lunch sammen med kunstner Ida Lunden. Samtalen under frokosten vil tage udgangspunkt i Lundens projekt Ornament and Care (2021), der består af en række relieffer og en performance. Ornament and Care var i efteråret 2021 en del af udstillingen Soil.Sickness.Society på Rønnebæksholm.

Kritiker Nazila Kivi og kunsthistoriker Julie Sonja Nordahl deltager også i samtalen.

~

Hvis du ønsker at deltage i frokosten, skal du sende en mail til rsvp@arthubcopenhagen.dk seneste mandag den 29. november kl. 12.

Der er et begrænset antal pladser.

Samtalen er på dansk og der servers et vegetarisk måltid.

~

Om Ornament and Care

Reliefferne er skabt i en sorgproces og udspringer af undersøgelser af gravmælet. Kunstneren insisterer i sine undersøgelser på både kærligheden og de mange potentielle muligheder, der ligger indlejret i sorgen og tabet. Med afsæt i relieffet arbejder Lunden med fordybelse i kroppen. Gennem kroppen, dens intuitive bevægelser og gentagende omsorgsarbejde skabes der i værkerne en meningsfuld samhørighed mellem naturen, jeget og sygdommen. I sygdommen opstår der et rum mellem liv og død, det analytiske bliver sat til side og i stedet fremskrives en intuitiv forståelse og følelse af samhørighed. Ornament and Care består udover reliefferne også af en performance, der blev til sideløbende med arbejdet med reliefferne. Performancen fremstod på Rønnebæksholm som en kombineret danseforestilling og omsorgsritual. Performancen blev skabt i samarbejde med Koreograf Louise Midjord.

Om kunstneren

Ida Lunden, født 1985, bor og arbejder i København og har en MA fra Kunstakademiets Designskole, 2015. I sin kunstneriske praksis arbejder Lunden med skulptur, grafik og performance. Gennem sanselige værker materialiseres følelser og tilstande af samhørighed, sorg og omsorg, død og dødelighed. Lunden har tidligere udstille på bl.a. L.okal i Hamborg, Huset for Kunst og Design, CLICK festival og Grafikernes hus som solo og som del af kunstnerduoen Morblod. I efteråret 2021 var hun en del af gruppeudstillingen Soil.Sickness.Society på Rønnebæksholm med værkserien Ornament and Care. Lunden vil i januar 2022 være aktuel med en solo-udstilling på C4 Projects.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12