Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Guilt and Debts :

Samtale : Dierk Schmidt : Other Cases

16. marts 2023 17.00 - 19.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Den 16. marts kl.17 inviterer Art Hub Copenhagen til en samtale med kunstneren Dierk Schmidt, modereret af Lars Bang Larsen. Samtalen indgår som en del af programmet Guilt and Debts.

~

Det er gratis at deltage i samtalen, men vi anbefaler at man sikre sig en plads ved at hente en gratis billet her.

Samtalen er på engelsk.

~

Dierks Scmidts installation The Division of the Earth: Tableaux on the Legal Synopsis of the Berlin Africa Conference (2005–2011) er centreret om Berlinkonferencen i 1884, en af de vigtigste begivenheder i moderne vestlig historie, når det kommer til definitionen og legitimeringen af kolonialisme.

The Division of the Earth blev første gang vist på documenta 12 i 2007. I Schmidts nyeste forskningsprojekt fokuserer han på et nutidigt eksempel på post/neo-kolonial geopolitik, nemlig kampen om Arktis.

I denne samtale vil Schmidt diskutere sin dekonstruktion af det historiske maleri, sit bud på kunstnerisk forskning og sit forskningsfokus på kolonihistorie og geopolitik.

~

OM DIERK SCHMIDT

Dierk Schmidt (1965) arbejder med en kontekstuel forestilling om maleri, der lægger vægt på forskning i historiske og især ”faktuelle rum”. En af hans nyere serier af abstrakte malerier fokuserer på Afrikakonferencen i Berlin i 1884/85 ud fra et internationalt rettighedsperspektiv. En anden af hans serier benytter museumsmontren som genstand, i et maleri med andre midler, så at sige: dette med henblik på at behandle blik- og diskursakser i (post)kolonial argumentation, så vel som disse aksers appropriationsmagt og formler for modstridende krav på besiddelsesret i relation til objekter i etnologiske samlinger.

OM GUILT AND DEBTS

Guilt and Debts er en ramme for diskussioner om identitetspolitik og dekolonisering. Læs mere her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12