Menu
Tilbage til kalenderoversigten

S+T+ARTS :

The Art of Indifference : en samtale med Wassim Z. Alsindi

12. maj 2022 19.00 - 20.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Den 12. maj klokken 19 kan du opleve en samtale med kunstner Wassim Alsindi på Art Hub Copenhagen. Alsindi er i øjeblikket in residency hos Art Hub som en del af det pan-europæiske projekt S+T+ARTS. Under samtalen vil Alsindi præsentere det projekt, han som en del af residenciet er ved at udvikle sammen med 0x Salon.

Wassim Z. Alsindi vil tage publikum med på en rejse på tværs af filosofi, netværksvidenskab og spekulativ kritik, hvor blockchain opfattes som et system, der dikterer en ny form for tidslighed, og bitcoin er et sort hul, i form af en ligeglad gud, der midlertidigt lever af arbejde initieret af mennesket, og konkurrerer med naturligt forekommende liv om ressourcer.

Wassim Z. Alsindis vil først præsentere projektet og efterfølgende indgå i en samtale med kurator og direktør for Art Hub Copenhagen, Lars Bang Larsen. I samtalen er det målet at reflektere yderligere over det interne forhold mellem kapitalistiske mekanismer, idiosynkrasier forbundet med bitcoin og området omkring ”proof-of-work” systemer.

~

Det er gratis at deltage I samtalen, men det kræver tilmelding via Billetto.

Arrangementet er på engelsk.

~

OM WASSIM Z. ALSINDI

Wassim er grundlægger af, og vært for 0x Salon, der udfører eksperimenter i post-disciplænere kollektive videnspraksisser. Wassim har specialiseret sig i konceptuelt design og filosofien bag peer-to-peer-systemer. Han arbejder gennem tekst og tale, og som konsulent, indenfor disse områder. Han skriver en klumme i MIT Computational Law Report, og han var med til at stifte MITs Cryptoeconomic Systems Journal og konferenceserien under samme navn. Wassim har kurateret kunstfestivaler, ledet et skulpturelt ingeniørlaboratorium og udgivet eksperimentel musik, improvisatorisk teater, poesi og spekulative skrifter. Med udgangspunkt i forskningsspecialer inden for naturvidenskab har Wassim en ph.d. i ultrahurtig supramolekylær fotofysik fra University of Nottingham.

OM 0X SALON

0x Salon er et fortløbende, non-profit eksperiment der drejer sig om fælles vidensdeling og kulturproduktion.

Siden 2020 har kollektivet været vært for saloner – intime samtaler i en lille skala– inden for en bred vifte af emner. Under ledelse af 0x Salons medlemmer, herunder stipendiater og residenter, påtager kollektivet sig forskningsopgaver, organiserer events og producerer videnskabelige- og kunstneriske værker. Således samler 0x Salons eventprogram kunstnere, forskere, teoretikere og andre vidensarbejdere i et engagement omkring et valgt diskussionsemne. Tidligere emner har inkluderet tid, Bitcoins økologiske påvirkning, memer, automatisering, ikke-menneskeligt liv og kollektiv adfærd.

OM S+T+ARTS

S+T+ARTS Recidency er et initiativ under Europa-kommissionen, der har til formål at fremme kreativ tænkning ved at skabe samarbejder og dialoger mellem videnskab, teknologi og kunst.

Projektet har modtaget støtte fra the European Commission’s Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology som en del af aftale LC01641664.

https://www.starts.eu/starts-regional-centres/

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12