Menu

Kunstnerisk direktør Jacob Fabricius som kurator på Venedig Biennalen 2024

Jacob Fabricius er sammen med den koreanske kurator Seolhui Lee blevet valgt til at kuratere den koreanske pavillon på Venedig Biennalen 2024.

Fabricius og Lee skal præsentere den koreanske kunstner KOO Jeong A og værket ”Odorama Cities”, der vil forvandle pavillonen til en total-installatorisk duftoplevelse. Værket repræsenterer gennem unikke dufte byer i både Nord- og Sydkorea, og skaber på denne måde en sanselig duftrejse i Korea. KOO Jeong A er kendt for sine stedsspecifikke værker, der genopfinder det arkitektoniske rum og fremkalder subjektive minder gennem usynlige elementer som duft, lyd og temperatur.

”Valget af Art Hub Copenhagens direktør, Jacob Fabricius, som kurator af den koreanske pavillon på næste års Venedig Biennale er en tydelig anerkendelse af Jacob som en af de internationalt ledende, danske kuratorer. Vi er i bestyrelsen glade for, at Jacob kan styrke sin tætte tilknytning til Korea, en tilknytning, der allerede har udmøntet sig i konkrete samarbejder mellem kunstnere i Art Hub Residency-programmer og koreanske kunstinstitutioner. Vi ser frem til at styrke det fortsatte samarbejde,” siger forperson for AHC, Tine Fischer.

Fabricius var kuratorisk leder af Busan Biennalen i Sydkorea i 2020 og har siden løbende samarbejdet med det koreanske kunstliv. Det har nu udmøntet sig i, at han som den første udenlandske kurator, skal være Artistic Director for den koreanske pavillon på Venedig Biennalen i samarbejde med kurator Seolhui Lee.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12