Menu

Art Hub Copenhagen x CPH:DOX

AHC udvider filmfokus med nyt samarbejde med CPH:DOX

Art Hub Copenhagen (AHC) har gennem længere tid arbejdet med film som medie, både gennem oprettelsen af Art Hub Film Club, residencies, filmpræsentationer, samt juryarbejde i Han Nefkens Foundation. Dette fokus udvides i år med et nyt samarbejde med CPH:DOX, hvor direktør Jacob Fabricius har kurateret to programmer og en af AHCs tidligere residenter er udvalgt til New:Vision konkurrencen.

NEW:VISION

Vi er utrolig stolte af Thuy-Han Nguyen-Chis nominering med værket Into the Violet Belly, der vises i en fælles screening med værker af Nour Ouayda og Jane Jin Kaisen, der begge har verdenspremiere på festivalen. Hvis man vil se filmen og møde Nguyen-Chi, så vises den i Cinemateket den 22. marts, hvor Nguyen-Chi også vil være til stede og senere på Kunsthal Charlottenborg.

FILMPROGRAMMER MED FOKUS PÅ ASIEN

En del af AHCs arbejde består i udveksling og samarbejde med internationale organisationer og institutioner. En af dem er Han Nefkens Foundation, hvor Jacob Fabricius er en del af den jury, som hvert år uddeler en pris til en nyskabende Sydøstasiatisk samtidskunstner. Sammen med CPH: DOX har Fabricius kurateret et udvalg af film fra tre kunstnere, der de seneste år har fået et ”Han Nefkens Foundation Grant”. Derudover har han også udvalgt tre film af den koreanske samtidskunstner Ayoung Kim, der gennem mange år har eksperimenteret med posthumane temaer.

De tre kunstnere, der er udvalgt til Han Nefkens-programmet er Korakrit Arunanondchai, Timoteus Anggawan Kusno og Hwayeon Nam. De udvalgte film kan opleves to gange på festivalen. Ved den første screening den 20. marts er det  muligt at møde Timoteus Anggawan Kusno i samtale med Jacob Fabricius.

Ayoung Kim-programmet består af i alt fire film, der også kan opleves to gange i løbet af CPH:DOX, i forbindelse med visningen den 22. marts er den anerkendte kunstner selv tilstede og indgår i en samtale med Fabricius.

~

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12