Menu

Art Hub Film Club

Art Hub inviterer indenfor i biografmørket til et helt nyt filmprogram præsenteret og kurateret af kunstner Adam Khalil.

Art Hub Film Club sætter fokus på samtidskunsten

En del af Art Hubs virke er at udbrede kendskabet til forskellige former for billedkunstneriskpraksis. Det gør vi blandt andet ved at skabe nye, eksperimenterende rammer, der kan være med til at nuancere de mange facetter af samtidskunsten. Med Art Hub Film Club stiller vi skarpt på film, video og billedet i bevægelse og den væsentlige rolle disse medier spiller i samtidskunsten.

Art Hub Film Club er udviklet i samarbejde med Adam Khalil, der i efteråret 2021 var en del af Art Hubs residency-program. Filmklubben afvikles i Husets Biograf, der med en enestående historik med eksperimenterende filmvisning danner den perfekte ramme for samtaler og vidensdeling om filmværker.

Art Hub Film Club løber af stablen fire gange hen over foråret 2022. Alle fire aftener er kurateret af Adam Khalil, der præsenterer både egne og andres filmværker med fokus på emner som identitet, ophav, det okkulte, historieskrivning m.m.

~

Adam Khalils arbejde med det ”offentlige hemmelige selskab” New Red Order og i hans øvrige samarbejder, viser tydeligt vigtigheden af og kompleksiteten i filmens billedsprog. New Red Order kerne består af Adam Khalil og Zack Khalil (Ojibway) og Jackson Polys (Tlingit). I deres arbejde stiller de skarpt på repræsentationen af oprindelige folks fortid, nutid og fremtid. De dokumenterer med kant og humor, hvordan antropologiske og etnografiske undersøgelser viser oprindelige folk som ”den anden”, ”den vilde” og ”den eksotiske” og dermed kontinuerlig gentager en fastlåst, stagneret og kolonialiseret ramme.

I foråret 2022 udstiller New Red Order på Kunsthal Charlottenborg og viser film på CPH:DOX.

Art Hub Film Club featuring Adam Khalil er støttet af Kunsthal Charlottenborg og CPH:DOX.

~

Art Hub : is an international art institution aimed at supporting the young contemporary art scene

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12