Menu

Art Pod med Mathias Kryger #20

Hvorfor mødes kunstnere og kulturarbejdere på trapperne foran københavnske museer og spiser vandmelon i stilhed?

Og hvorfor vandmelon?

Vandmelonsaktionerne er en happening, der handler om Israel og Palæstina. Om Gaza. Men også om, at der pågår en særlig grad af censur med efterfølgende selvcensur i lande i Vesten.

Kunstnerne Suada Demirović, Honey Beckerlee og Asta von Apfel fortæller om hvad der skete da de og ca. 30 andre mødtes på SMKs trapper en vinterdag i 2024. Om hvad er det for en stilhed de gerne vil bryde eller pege på.

Hvad betyder det for kunstnere og kunstfeltet herhjemme når der ikke, fra institutionelt hold, tales om graden af aflysninger og fyringer, der finder sted i blandt andet nabolandet Tyskland?

Og er det overhovedet de lokale museers og kunsthallers rolle, at tale med om den situation? Har institutionerne et ansvar for at bryde tavsheden og hjælpe samtalen på vej?

I afsnittet nævnes en paneldebat på Gammel Strand, der afholdes den 29. februar 2024 med Nanna Hjortenberg (GS), Rhea Dall (Overgaden) og Astrid la Cour (SMK). Efter optagelsen er panelet ændret, så at Marie Laurberg (Copenhagen Contemporary) deltager i stedet for Astrid la Cour.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12