Menu

Boglancering og talk: Tove Storch, Lauren Elkin & Maria Kjær Themsen

1 / 12

Talken blev afholdt ved Tove Storchs sæbeværk Untitled, 2024. Slumping, 2024, Gammel Strand, København. Foto: Emil Basse

2 / 12

Nanna Hjortenberg, direktør på Gammel Strand, byder velkommen. Foto: Emil Basse

3 / 12

Karina Lykkesborg, projektleder af Artistic Practice for AHC, præsenterer dagens talk. Foto: Emil Basse

4 / 12

Tove Storch, Maria Kjær Themsen og Lauren Elkin i samtale. Foto: Emil Basse

5 / 12

Publikum ved talk, Gammel Strand, København. Foto: Emil Basse

6 / 12

Lancering af Tove Storch: Slump into Rebellion, 2024, udgivet af Art Hub Copenhagen. Foto: Emil Basse

7 / 12

Foto: Emil Basse

8 / 12

Foto: Emil Basse

9 / 12

Foto: Emil Basse

10 / 12

Foto: Emil Basse

11 / 12

Foto: Emil Basse

12 / 12

Tove Storch. Foto: Emil Basse

Den danske kunstner Tove Storchs vedvarende undersøgelser af skulpturen og materialer er kendt af mange. Til gengæld er hendes arbejde med skulpturen som feministisk objekt knapt så beskrevet. Det ønsker en ny publikation med titlen Slump into Rebellion at råde bod ved at samle og formidle Storchs kunstneriske praksis gennem de sidste 20 år og for første gang kaste et feministisk teoretisk blik på den. Blandt andet med et essay af den amerikanske forfatter Lauren Elkin, som har udgivet bogen Art Monsters: Unruly Bodies in Feminist Art (2023), der med kunsten som prisme kritisk revurderer historien om kvindekroppen.

I anledning af bogudgivelsen inviterede Gammel Strand og Art Hub Copenhagen (AHC) til lancering og talk med Tove Storch og Lauren Elkin, modereret af kunstkritiker, kurator og redaktør på bogen Maria Kjær Themsen.

Det fandt sted lørdag den 4. maj 2024 hos Gammel Strand i forbindelse med Tove Storchs soloudstilling Slumping.

~

MERE OM BOGEN

Slump into Rebellion samler tre tekster om Tove Storchs arbejde og tænkning. Bogen rummer en samtale mellem den danske kurator Stine Hebert og Storch selv, som tager os tilbage til begyndelsen af deres venskab og ind i det ”baglokale”, som enhver kunstner bevarer gennem hele sit arbejdsliv; et rum med samtaler, der informerer og udvikler deres kunstneriske praksis. Den anden tekst er af Lauren Elkin – amerikansk oversætter og forfatter – der undersøger Storchs kunstværker gennem linsen af feministisk teori og blotlægger vigtige, men mindre diskuterede refleksioner over deres subversive potentiale. Endelig indeholder Slump into Rebellion også en genudgivelse af en poetisk tekst af kurator og kunstkritiker Paola Paleari, som på fascinerende vis sammenvæver Storchs værk og Newtons lov om tyngdekraften.

Bogen er udgivet af Art Hub Copenhagen i forbindelse med Tove Storchs deltagelse i AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice og kommende samarbejde med Glas – Museet for glaskunst i Ebeltoft, hvor Tove Storch senere på året åbner endnu en soloudstilling.

Artistic Practice-programmet er projektledt af Karina Lykkesborg.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12