Menu

KUNST + ARKITEKTUR : BYEN I SANDKASSEN : UDVIKLING AF BYEN SOM SOCIAL PRAKSIS

Hvordan kan vi begynde at lave en by der fra hvor vi er? Kan byens legepladser være i centrum af en mere aktiv og omsorgsfuld byplanlægning?

Mød billedkunstnerne Margarita del Carmen, der i øjeblikket er i residency hos Art Hub Copenhagen, og Kristian Byskov som er forfattere til den netop udkomne bog Byen i Sandkassen – udvikling af byen som social praksis. De vil fortælle om deres research og ideer for byplanlægning hvor aktivisme, leg og børn går op i en højere enhed.

~

I deres undersøgelse til Byen i Sandkassen har Margarita del Carmen og Kristian Byskov ladet forskellige discipliner mødes: tanker fra billedkunst møder pædagogiske metoder, byrumsteorier og aktivistiske strategier. Desuden fortæller de om København som en by med en lang historie når det kommer til legepladser og aktivisme.

I Byen i Sandkassen spiller Københavns Bemandede Legepladser en vigtig rolle som struktur for hvad forfatterne kalder ”en pædagogisk udvikling af byen”. Her søger de at se byen fra børns perspektiv – en by der udvikles i hverdagen af de som lever i den.

Margarita del Carmen og Kristian Byskov er i samtale med Brian Grønvald Hansen, legeplads pædagog på Hulgårds Legeplads og stadsarkitekt Camilla van Deurs.

Arrangementet er et samarbejde med Copenhagen Architecture Festival og en del af arkitekturfestival 2022.

Tak til Statens Kunstfond og Louis Hansens Fond for støtte til rækken af kunst og arkitektursamtaler.

 

Lyt med forneden:

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12