Menu

KUNST + ARKITEKTUR : VELFÆRDSKUNST OG ARKITEKTUR : BUSTUR TIL ALBERTSLUND

Credit: Sven Felding.

Kom med på bustur til velfærdsstatens Utopia Albertslund Syd med kunstner Jakob Kolding og arkitekt Jens Thomas Arnfred.

Hvad kendetegner historien og hverdagen i en ny by? Hvad er det gode liv i går og i dag? Hvilke billeder har vi af forstaden? Hvad er dens kvaliteter og udfordringer? Hvordan kan man renovere en ikonisk velfærdsarkitektur?

Tag bussen ud af byen og ned ad memory lane til et af det 20. århundredes højborge Albertslund Syd. En banebrydende modernistisk “new town”, der blev designet fra scratch i 1960erne, og som siden har huset albertslundere fra vugge til grav. Billedkunstneren Jakob Kolding, som er opvokset i Albertslund, vil fortælle om den indflydelse stedet har haft på hans kunstneriske arbejde – og ham personligt. Arkitekt og tidligere partner i Vandkunsten, Jens Thomas Arnfred, vil fortælle om velfærdsbyen og arkitekturen i Albertslund Syd, som hans far var med til at tegne. Undervejs inviterer en beboer indenfor i et af de karakteristiske gårdhavehuse.

Medvirkende: Jens Thomas Arnfred, arkitekt og Jakob Kolding, billedkunstner.

~

Arrangementet er et samarbejde med Copenhagen Architecture Festival som en del af vores fælles kunst og arkitektur arrangementsrække.

Tak til Statens Kunstfond og Bo-Vest.

 

Lyt med forneden:

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12