Menu

Miniseminar: Roomservice 3 – guesting other territories

00:00

00:00

  • Dato: 

  • Format: 

    Video

Den 30. september 2021 var Another Public på besøg hos Art Hub med den tredje udgave af Room Service.

Room Service – guesting other territories er en samtaleserie om de etiske dilemmaer og kulturelle konflikter, der er forbundet med at lave kunstprojekter i det offentlige rum. For hvordan agerer man bedst som kunstner eller kurator på andres territorier? Hvordan træder man ind i kulturelle kontekster med helt andre spilleregler, sociale koder og et kunstbegreb, der muligvis er et andet, end det man selv er formet af?

Samtalen den 30. september blev filmet og kan ses her i en kondenseret udgave.

Room Service er udviklet af kunstbureauet Another Public og afvikles i samarbejde med forskellige steder og aktører på den globale kunstscene. Denne tredje udgave af Room Service var et miniseminar med særligt fokus på den socialt engagerede kunst, set i lyset af den aktuelle debat om repræsentation, identitet og koloniale magtdynamikker.

Mens det i Danmark de seneste år er blevet mere populært at rykke kunsten ud i nye sociale og kulturelle kontekster, så er der på internationalt plan opstået en modtendens, der favoriserer kunst produceret i konteksten af den virkelighed, den selv er forankret i.

Under hvilke forudsætninger kan det fortsat legitimeres at træde ind på andres territorier i forestillingen om at kunne skabe positiv forandring for andre? Det spørgsmål blev blandt andet taget op på seminariet. Hvor et panel bestående af kurator Charlotte Bagger Brandt (DK) og kunstnerne Kenneth Balfelt (DK), Vincent Rumahloine (ID) og Dominique Lämmli (CH) blandt andet diskuterede konkrete metoder og sociale strategier til et succesfuldt projekt. Panelet kommer omkring emner som gæstfrihed, ligeværd og udligning af magtbalancer i forsøget på at synliggøre dilemmaerne og finde nye veje til forsat at skabe kunst for og med andre end dem, der ligner os selv.

Seminaret blev modereret af kunstner og researcher Lasse Mouritzen og kurator Amalie Frederiksen fra kunstbureauet Another Public.

Derudover deltog kunstner Jesper Aabille med sin performative gæstfrihedsgestus Five Finger Punch, der blandt andet består af en punchmenu, som blev serveret  undervejs sammen med små historier om de enkelte punchtypers kulturhistoriske oprindelse.

OM ANOTHER PUBLIC

Another Public er et kunstbureau, der kuraterer og formidler kunstprojekter i forskellige sociale kontekster med visionen om at engagere mennesker i deres omgivelser og bringe kunsten ud af sine vante rammer. Another Public er startet af kurator Amalie Frederiksen i 2019.

Læs mere på www.anotherpublic.com

1 / 7

Foto: Christian Brems

2 / 7

Foto: Christian Brems

3 / 7

Foto: Christian Brems

4 / 7

Foto: Christian Brems

5 / 7

Foto: Christian Brems

6 / 7

Foto: Christian Brems

7 / 7

Foto: Christian Brems

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12