Menu

Morning Session : Linda Lamignan

00:00

00:00

Torsdag den 15. oktober gæstede billedkunstner Linda Lamignan Art Hub til en Morning Session.

Linda Lamignan, der både har nigerianske og norske rødder, er i sin kunstneriske praksis optaget af at udfordre den kolonialistiske historie og grænserne mellem kultur, natur, teknologi, køn og seksualitet. Det gør hen blandt andet igennem en undersøgelse af magtforholdet mellem Nigeria og Norges olieindustrier; af udvindingen af ressourcer og den økonomiske vækst, som står slagside om slagside med undertrykkelse af mennesker, dyr og natur.

Ved morgensamtalen i Art Hub introducerede Lamignan også sit alter ego, Linda Lazer, som udtrykker de mere personlige og svære følelser og modstandsstrategier, der er knyttet til det at være splittet mellem forskellige kulturer og normative kategorier: smerte, styrke, frustration og transformation.

Samtalen blev modereret af Nina Cramer, og Arnold Foyen-Tetga bidrog med en performance.

OM LINDA LAMIGNAN

Linda Lamignan er en København-baseret billedkunstner, som arbejder mellem både Danmark, Norge og Ghana. Lamignan er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2019 og har udstillet på blandt andet Vermilion Sands, Rundetaarn, Rogaland Kunstsenter (NO), Queens Museum (US) og Kunsthal Aarhus.

Gennem video, musik, objekter og performance undersøger Lamignan spændet mellem forskellige kulturer, køn og seksualiteter, og i et forsøg på at udslette grænserne mellem kultur, natur og teknologi søger hen at forestille sig nye alternative stater. Over de sidste par år har Lamignan indgået et samarbejde med sit alter ego Linda Lazer; en afrofuturistisk lyd- og performancekunstner, hvis værker formidler følelsen af at være ’den anden’, at være fremmed og at flyde i mellemrummet mellem flere verdener.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12