Menu

Linda Lamignan (NO/NG)

Kunstner

Linda Lamignan er en København-baseret billedkunstner, som arbejder i Danmark, Norge og Ghana. Lamignan er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2019 og har udstillet på blandt andet Vermilion Sands, Rundetaarn, Rogaland Kunstsenter (NO), Queens Museum (US) og Kunsthal Aarhus.

Gennem video, musik, objekter og performance undersøger Lamignan spændet mellem forskellige kulturer, køn og seksualiteter, og i et forsøg på at udslette grænserne mellem kultur, natur og teknologi søger hen at forestille sig nye alternative stater. Over de sidste par år har Lamignan indgået et samarbejde med sit alter ego Linda Lazer; en afrofuturistisk lyd- og performancekunstner, hvis værker formidler følelsen af at være ’den anden’, at være fremmed og at flyde i mellemrummet mellem flere verdener.

KUNSTNERENS STATEMENT

“Min kunstneriske praksis er afledt af brudstykker af min oplevelse af at vokse op i Gabon, Nigeria og Norge. I de sidste år har jeg haft fokus på de olieindustrielle bånd, der findes mellem disse to regioner. I et forsøg på at forstå den forbindelse har jeg undersøgt Nigerias industrielle historie, hvor jordnødder, kakao og palmeolie var tre af de største eksportindustrier, før råolien blev det. De tre typer varer har jeg anvendt som materialer i mit arbejde. Eksempelvis er paraffinvoks, afledt af råolie og aluminium, blevet føjet til mit materielle depot, da begge materialer er direkte knyttet til de nuværende industrier i både Nigeria og Norge. Ved at anvende animismens trossystem og se på alting som levende og animeret fortæller hver vare/hvert materiale sin egen historie. Min interesse ligger i materialets hukommelse, både hukommelsen af den historiske udvikling og materialets betydning, men også i hukommelsen af de forskellige transformationer hvert materiale gennemgår.”

Linda Lamignan: HUMANS DWELL AMONG WATER SPIRITS, videostill

Art Hub : is an international art institution aimed at supporting the young contemporary art scene

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12