Menu

Talk og meditation: Astrida Neimanis

00:00

00:00

I en tid hvor adskillige katastrofer hærger, holder vores gamle måder at gøre tingene på ikke længere vand. Hvilke nye former for omsorg kan opstå, når vi er ’til søs’ og driver løsrevet fra alting?

Mandag den 26. oktober inviterede Art Hub i samarbejde med Nordisk Kulturkontakt og Media Evolution til en online talk med den feministiske forfatter og underviser Astrida Neimanis.

Talken, som du kan se her i sin fulde længde, begynder med en poetisk meditation over vores aktuelle situation, hvor mange af os føler os ’til søs’. De behagelige vaner, livsmåder og stabile strukturer, vi kender, er brudt sammen, opløst og vasket væk. Dette skyldes ikke blot den globale pandemi, men også en stigende fascisme, klimakatastrofer samt de strukturer af kvindehad, kolonialisme og hvidt overherredømme, som længe har præget disse kriser.

Mens samtiden er skræmmende og foruroligende for mange, og mens særlige grupper har båret en urimelig stor del af byrden, vil denne talk og meditation invitere os til at forestille os selv som vandige væsener; hvor det at være løsrevet og ’til søs’ kan invitere til nye typer af relationer og nye verdensordener. Meditationen vil blive efterfulgt af en mere pragmatisk diskussion af mulighederne for kollektiv omsorg og nye måder at arbejde på inden for kunst og kultur.

Talken er organiseret og modereret af kurator Mette Woller for Art Hub.

OM ASTRIDA NEIMANIS

Astrida Neimanis er en feministisk forfatter og underviser, som er interesserett i kroppe, vand og vejr, og hvordan de kan hjælpe os med at gentænke rettigheder, omsorg, ansvar og relationer i en klimakatastrofisk tid. Hendes seneste bog er Bodies of Water: Posthuman Feminist Phenomenology.

Sammen med Jennifer Mae Hamilton er hun desuden medarrangør af læse- og researchgruppen Composting Feminism and the Environmental Humanities, og hun er stiftende medlem af the weathering collection og meddirektør af SEED BOX: A Mistra-Formas Environmental Humanities Collaboratory. Neimanis er også seniorlektor i køns- og kulturstudier ved Sydney Universitet i Gadigal, Sydney, Australien.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12