Menu

Why Words Now : Jimmy Robert

Tirsdag den 18. maj 2021 afholdt Art Hub og Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi det sjette event i Why Words Now serien. Aftenens gæst var Jimmy Robert.

Jimmy Roberts multidisciplinære praksis rummer både performance, fotografi, film og collage, og som oftest overlapper medierne hinanden. Roberts interesse i, hvordan kroppen kan blive personificeret via materialer og omvendt, er en kraft, som integrerer hans langvarige arbejde med performance i hans øvrige praksis.

Robert har koreograferet performances i relation til de eksisterende arkitektoniske strukturer på forskellige kunstinstitutioner, ligesom han har genopført og samplet historiske performances. De hyppige kunsthistoriske referencer er karakteristiske for hans virke.

~

OM WHY WORDS NOW

I en undersøgelse af de mange ord, som omgiver kunsten, bringer Art Hub i partnerskab med Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi internationale kunstnere, kritikere, kuratorer og kunsthistorikere til byen, som alle på forskellig vis vil besvare spørgsmålet om, hvad sprogets rolle er og kan være i billedkunstens rum. Why Words Now er kurateret af Simon Dybbroe Møller, billedkunstner og professor ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, og Helga Just Christoffersen, kurator og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet. Why Words Now er generøst støttet af Statens Kunstfond.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12