Menu

Open Call: Aurora Residency 2024

Aurora Residency er et nyt residency i Paris for nordiske kunstnere, skabt og drevet af Art Hub Copenhagen (AHC), Le Bicolore – Maison du Danemark og Fondation Fiminco. Lige nu kan man søge om en plads i programmet. Deadline er mandag den 15. april kl. 12.00 (CET).

Fondation Fiminco. Foto: Martin Argyroglo.

Residenciet tilbyder to nordiske kunstnere et tre-måneders residency i Paris, indkvartering, atelier og adgang til værkstedsfaciliteter hos Fondation Fimonco i Romainville i udkanten af Paris. Værkerne, som produceres under opholdet, vil blive omdrejningspunktet for en offentlig visning, organiseret af Le Bicolore, og kunstnerne vil desuden skulle deltage i offentlige events i henholdsvis Frankrig og Danmark.

Navnet Aurora er det engelske ord for ”nordlys” og refererer til, at residencyprogrammet er for kunstnere, bosat i Norden, det vil sige i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne, Åland og Lapland.

Formålet med Aurora Residency er at fremme nordiske kunstneres karrierer og muligheder for at opnå synlighed og udvide internationale netværk. Aurora Residency er desuden et bæredygtigt projekt, der har til formål kontinuerligt at eksperimentere med social og miljømæssig bevidsthed i residency- og udstillingspraksis.

Læs mere om programmet og om, hvordan du søger, nedenfor.

~

PROGRAMMET

Aurora Residency 2024 løber fra 16. september til og med 13. december og indeholder:

 • Indkvartering hos Fondation Fiminco: Hver kunstner vil få blive indkvarteret i en møbleret 1-værelses lejlighed på omkring 20 kvadratmeter med privat badeværelse og et fælleskøkken såvel som adgang til fælles opholdsrum.
 • Et atelier hos Fondation Fimonco: Hver kunstner får eget arbejdsområde på omkring 30 kvadratmeter i et lyst, rumlig fælles atelier, som deles med mellem 2-3 kunstnere, møbleret og med opbevaringsplads.
 • Adgang til værkstedsfaciliteter hos Fondation Fiminco: Graveringsværksted, konstruktionsværksted (træ og metal), serigrafiværksted, keramikværksted, 3D-print/skæreværksted, foto- og videoværksted.
 • En tur/retur-billet med ’slow-travelleling’ til/fra Paris
 • Et honorar på 50.000 kr.: inkluderer honorar for tre måneders residency og honorar for de offentlige præsentationer hos Le Bicolore og AHC.
 • Et produktionsbudget på 10.000 kr.
 • Rådgivning om lokal integration og netværksudvikling
 • Kunstnerisk og kuratorisk sparring.

I løbet af programmet er der følgende krav til de udvalgte kunstnere:

 • Produktion af ét værk
 • Samarbejde med en udvalgt kurator
 • Deltagelse i udstilling samt talk hos Le Bicolore – Maison du Danemark (i starten af december)
 • Deltagelse i udstilling en offentlig talk hos AHC, når kunstneren returnerer fra Paris.

~

HVEM KAN SØGE?

Ansøgerne skal være individuelle, professionelle billedkunstnere med en materialebaseret praksis. Dette omfatter:

 • Kunstneren sal være uddannet fra et kunstakademi eller have en lignende professionel kunstnerisk og uddannelsesmæssig baggrund
 • Ansøgere skal være i stand til at dokumentere deres professionelle arbejde med kunst via et CV.
 • Ansøgere skal have en praksis, som involverer arbejde med enten et fysisk eller digitalt materiale. Desværre kan dette residency ikke imødekomme kunstnere, der arbejder med performance på grund af de tilgængelige værksteds- og atelierfaciliteter.
 • Det er ikke muligt at ansøge som duo.

For at komme i betragtning skal man som ansøger være statsborger i ét af de nordiske lande, beskrevet ovenfor, eller være i besiddelse af en permanent opholdstilladelse i de nordiske lande eller Frankrig.

Vi værdsætter diversitet højt. Vi opfordrer derfor alle uanset etnicitet, køn, identitet og seksualitet til at søge. Vi ønsker også at fremhæve, at Fimincos faciliteter er tilgængelige for kunstnere med nedsat mobilitet.

Udvælgelseskriterierne er, som følger:

 • Kvaliteten af kandidatens kunstneriske arbejde og ansøgning
 • Den potentielle fordel for kandidatens karriere ved at deltage i det specifikke residency.
 • Kandidatens demonstration af en bevidsthed og bekymring for miljømæssig bæredygtighed i det emne, der behandles i kandidatens forslag, og/eller i planlægningen, produktionen og efterlivet af kandidatens projekt. Projekter skal have fokus på lokal produktion og fokus på formgivning med et begrænset CO2-aftryk i form af transport som video, film eller skærmværker.
 • En relevant forbindelse mellem den franske kontekst og kandidatens praksis eller aktuelle interesseområde.

~

SÅDAN SØGER DU:

For at søge skal du udfylde dette ansøgningsskema (højreklik på link og vælg ”åbn link i ny fane”, vælg download. Skemaet er en word-fil). Skemaet udfyldes på engelsk.

Det udfyldte skema skal sendes som en samlet PDF-fil på max. 5 MB.

Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. Skriv ”Aurora Residency 2024” i emnefeltet.

Deadline for ansøgning: 15. april 2024 kl. 12.00 (CET).

~

JURY

Juryen er sammensat af en repræsentant fra hver af de involverede institutioner: AHC, Fondation Fiminco og Le Bicolore – Maison du Danemark, samt af en fransk kurator udvalgt af institutionerne.

Juryen udvælger kunstnerne ud fra de nævnte kriterier. Resultaterne af udvælgelsesprocessen vil blive offentliggjort den 8. maj 2024.

Har du spørgsmål til opholdet eller det åbne opkald, er du velkommen til at kontakte AHC’s projektkoordinator, Rose Tytgat, via rt@arthubcopenhagen.dk.

Som resident i Aurora Residency-programmet vil din kontaktperson gennem hele opholdet være Renata Bellanova, residency-koordinator hos Fondation Fiminco. Du kan kontakte hende via renata.bellanova@fiminco.com.

~

MERE OM AURORA RESIDENCY OG DEN BÆREDYGTIGE PROFIL

Aurora Residency 2024 er første residency i samarbejdet mellem AHC, Le Bicolore og Fondation Fiminco. Når dette første program er afviklet, vil der blive indsamlet feedback fra de deltagende kunstnere, kurator og projektpartnere for at fremme diskussionen om, hvordan programmet kan udvikle sig og fortsætte, og hvordan der kan arbejdes videre med den sociale og miljømæssige bæredygtighedsstrategi.

Det er forhåbningen, at dette første residency kan indlede et langsigtet samarbejde mellem projektpartnerne og give mulighed for, at flere kunstnere og kuratorer kan deltage i programmet gennem open calls, og at franske kunstnere også kan få muligheden for et residency i Danmark og arbejde med danske kuratorer.

Endelig er Aurora Residency tænkt som et eksperiment i bæredygtig residencypraksis. Miljøbevidsthed er således et centralt aspekt af projektet, der gennemsyrer programmet. Denne forpligtelse udmønter sig ikke kun i implementeringen af miljøvenlige begrænsninger, men også i måling af residenciets fodaftryk for i fremtiden at skabe forbedringer og inkorporering af bæredygtighed i formidlingsprogrammet.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12