Menu

Open Call : Summerworks : 2023

Er du kunstner med en særlig interesse i grafik- og trykproduktion? Så kan du nu søge om at deltage i Summerworks-residenciet i New York, juli 2023.

Deadline 1. marts 2023.

Art Hub Copenhagen har endnu en gang slået sig sammen med The Elizabeth Foundation for the Arts (EFA) for at tilbyde fire kunstnere et fire ugers ophold på Academic Guest House i New York. Residenciet fokuserer på grafisk produktion og på at udvikle deltagernes netværk i et internationalt miljø.

Udover den ene måneds ophold i New York skal residenterne deltage i to til tre forberedelsesmøder på Art Hub Copenhagen på Halmtorvet i København. Disse forberedelsesmøder finder sted i maj og juni 2023, her har residenterne mulighed for at spørge og møde hinanden, samt tale med EFA online. Projektleder Marie Braad Larsen vil ligeledes hjælpe med at koordinere og forberede opholdet.

Som en del af Summerworks skal residenterne blandt andet lave en mindre præsentation af deres praksis i EFAs lokaler, samt en efterfølgende præsentation af udvalgte skitser fra opholdet hos SKITSE i København.

 

HVEM KAN SØGE?

Summerworks er åbent for kunstnere, der har base i Danmark og er berettiget til et ESTA-visum (Kunstnerne er selv ansvarlige for at ansøge om ESTA). Vi opfordrer derudover alle uanset etnicitet, køn, identitet og seksualitet til at søge.

 

KRAV TIL ANSØGERE

• Erfaring med traditionel grafik og grafisk produktion.

• Interesse i at udvide netværk ved at deltage i EFA-programmet, herunder kurator-, atelier- og galleribesøg, studieture og sociale arrangementer.

• Deltagelse i forberedelserne og afviklingen af præsentation på EFA og efterfølgende på SKITSE i København.

• Deltagelse i to-tre møder i maj og juni forud for opholdet (dels i København, dels online).

• Mulighed for at være til stede i New York som minimum i perioden 1.-31. juli 2023.

 

SUMMERWORKS RESIDENCY OMFATTER

• Dækning af rejseudgifter (fly til og fra NYC/CPH)

• Indkvartering på Academic Guest House i individuelle lejligheder

• Adgang døgnet rundt til et fælles atelier på 34 m2 på EFA

• Gratis adgang til EFA’s Robert Blackburn Printmaking Workshop inden for arbejdstiden (ons-søn kl. 12.00–19.00). Se listen over faciliteter her.

• Adgang til mødelokale hos EFA

• En introduktion til og ekskursioner i New Yorks kunstscene, samt atelierbesøg med kuratorer og kritikere

• En mindre præsentation hos EFA, samt efterfølgende præsentation hos SKITSE

• Et mindre beløb til dækning af produktionsudgifter, deltagelse i workshops og undervisning

 

SÅDAN ANSØGER DU

Din ansøgning skal skrives på engelsk og indeholde følgende:

• Kort motiveret ansøgning (max. 1 A4-side)

• CV (max. 1 A4-side)

• Eksempler på dit arbejde (max. 2 A4-sider)

• En kort biografi på engelsk (max.150 ord), der efterfølgende kan bruges i forbindelse med præsentation af residenciet på Art Hub Copenhagens formidlingsplatforme, samt hos EFA.

 

Ansøgningen skal indsendes som én samlet PDF-fil (max 5 MB) til ansogning@arthubcopenhagen.dk. Skriv ’Summerworks’ i emnefeltet.

ANSØGNINGSFRIST: 1. MARTS 2023.

Ansøgningerne vil blive bedømt af en jury bestående af i alt tre kunstfaglige kapaciteter, to eksterne medlemmer, samt en repræsentant for Art Hub Copenhagen.

Har du spørgsmål, kan du kontakte projektleder Marie Braad Larsen på mb@arthubcopenhagen.dk

 

OM ACADEMIC GUEST HOUSE, BIKUBENFONDEN

Academic Guest House er en del af en charmerende palæejendom beliggende i en stille sidegade tæt på Central Park, New York. Huset rummer fuldt møblerede og indflytningsklare lejligheder. Som resident får du din egen lejlighed, men da du deler hus med andre, er det vigtigt at tage hensyn til fællesskabet. Bemærk venligst, at Academic Guest House ikke tilbyder indkvartering til kærester, ægtefæller eller børn.

 

OM ELIZABETH FOUNDATION FOR THE ARTS (EFA)

EFA er en velgørende organisation, der specifikt sigter efter at give kunstnere inden for alle fagområder adgang til både plads og værktøjer, samt et samarbejdsmiljø, der understøtter deres udvikling af en individuel praksis. EFA er katalysator for kulturel vækst og fremmer nye udvekslinger mellem kunstnere, kreative miljøer og den brede offentlighed.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12