Menu

Fem kunstnere udvalgt til Summerworks 2024

I juli i år skal fem kunstnere, som arbejder med grafik, afsted til New York med AHC’s residencyprogram Summerworks. De er: Adele Rannes, Gregor Fuchs, Elisabeth Molin, Rosita Kær og Laurits Malthe Gulløv.

Udsnit af værker fra venstre mod højre: Elisabeth Molin: I’m still wearing his jacket, 2023. Foto: Luigi Lamar. Rosita Kær: Her Eternal Slumber Cut Short, 2023. Foto: Youngjae Lih. Gregor Fuchs: Hug with clipper. Foto: Kirrily Hammond. Adele Rannes: Cydonia, 2021. Foto: Adele Rannes. Laurits Gulløv: Fjeldet. Foto: Laurits Gulløv

I de foregående år har AHC udvalgt fire kunstnere til Summerworks, men i år har det været muligt at udvælge hele fem til programmet, som foregår hos The Elizabeth Foundation for the Arts (EFA) i New York.

Kunstnerne er udvalgt på baggrund af et Open Call og en jury, bestående af kunstner, kurator og tidligere Summerworks-resident Rebecca Krasnik, kunsthistoriker og kurator ved Kastrupgårdsamlingen Louise Banke og Marie Braad Larsen, kurator og leder af Summerworks-programmet hos AHC.

De udvalgte kunstnerne i 2024 er: Adele Rannes, Gregor Fuchs, Elisabeth Molin, Rosita Kær og Laurits Malthe Gulløv.

I år har juryen haft fokus på at udvælge en dynamisk gruppe med forskellige uddannelsesbaggrunde og forskellige kunstneriske praksisser. Juryen mener, at den udvalgte gruppe af kunstnere vil kunne drage stor fordel af hinanden, både hvad angår tekniske færdigheder, men også i forhold til deres legende tilgang til grafik. Dette er en gruppe, der deler en følelse af nysgerrighed og ønsker at eksperimentere og teste grænserne for grafisk arbejde.

Læs juryens udtalelser for hver enkelte udvalgte kunstner nedenfor.

1 / 5

Elisabeth Molin: Digitus, 2023. Foto: Luigi Lamar

2 / 5

Rosita Kær: Her Eternal Slumber Cut Short, 2023, installationsview. Foto: Youngjae Lih

3 / 5

Gregor Fuchs: Scratch card gardens, 70x100cm. Foto: Kirrily Hammond

4 / 5

Adele Rannes: Cydonia, 2021. Foto: Adele Rannes

5 / 5

Laurits Malthe Gulløv: Horses. Foto: Laurits Malthe Gulløv

JURYENS UDTALELSER

ADELE RANNES
Adele Rannes arbejder med grafiske metoder som sit primære medie. Rannes er teknisk meget dygtig og har et solidt kendskab til traditionelle grafiske teknikker. Hun skiller sig ud for sin klassiske tilgang – både i forhold til at arbejde med traditionelle teknikker, men også i sine motivvalg. Rannes arbejder med teknikker som raderinger, mezzotinter og polerede akvatinter. Hun lader værkets indhold efterligne printprocesserne og skaber derved en synergi mellem lys og mørke samt mellem værktøj og indhold, når figurer og landskaber træder frem fra mørke flader i hendes arbejder. På Summerworks får Rannes mulighed for at udvide sine kundskaber, mens hun eksperimenterer med det intense mørke som værktøj.

ELISABETH MOLIN
Elisabeth Molin arbejder på tværs af medier, fra fotografi, video og installation til udgivelser. I sit arbejde udforsker hun rummets periferi og den menneskelige perceptions kanter. Molin har et klart projekt foran sig til sit ophold i New York, hvor hun vil bruge grafikværkstederne til at udforske scener og symboler fra tegnefilm og deres temaer om transformation, ”morphing” og kraftdynamik i sprog og objekter. På Summerworks håber juryen, at Elisabeth Molin vil tilegne sig nye kompetencer, der vil hjælpe hende med at udvide sin kunstneriske praksis yderligere.

GREGOR FUCHS
Gregor Fuchs er en højtuddannet grafiker med stor erfaring og bred viden om grafikkens historie. I sin kunstneriske praksis arbejder han med det uforudsigelige og de ofte uplanlagte udfald i grafikken, som udvikler og styrer hans billedsprog. På Summerworks vil Gregor Fuchs studere den rige og mangfoldige historie om amerikanske trykkerier og deres praksis. Ydermere er Fuchs den mest erfarne grafiker i gruppen af udvalgte kunstnere og har dermed potentiale til at være en stor faglig støtte for sine kolleger, hvis han vil dele ud af sin viden og kærlighed til grafikken.

LAURITS GULLØV
Laurits Gulløvs praksis spænder over mange udtryksformer og materialer, og han har en spændende eksperimenterende tilgang til det grafiske medie. I sit arbejde med grafik kombinerer han frit teknikker og motiver med en eksperimenterende og konceptuel tilgang. Hans værker beskæftiger sig med strukturelle og psykologiske omstændigheder, ofte med referencer til geologi, sprog og digitalitet. På Summerworks håber vi, at det professionelle grafikværksted vil give Laurits en ramme til at udvikle sin undersøgende og konceptuelle proces, når han skal trykke gamle fotografier af Palæstina i 1924. Det raffinerede og til tider ydmyge udtryk i det grafiske medie er meget velegnet til at realisere dette specifikke og poetiske projekt.

ROSITA KÆR
Rosita Kær har en eksperimenterende, usædvanlig og rumlig tilgang til grafik. Hun arbejder med papir og tekstil, beklædningsgenstande og publikationer, genstande og billede. I hendes arbejde opbygges lag af information i hendes print og udvikler sig til rumlige og nærmest arkitektoniske installationer. På Summerworks håber vi, at Rosita vil kunne kombinere sit skulpturelle og tekstile arbejde med grafik i sit projekt inspireret af en Washi Tatougami-foldepapirkasse. Et spændende projekt, der vil blive realiseret og støttet ved hjælp af det professionelle team på Robert Blackburns grafikværksted.

~

 

OM SUMMERWORKS
Summerworks er et samarbejde mellem Art Hub Copenhagen (AHC), The Elizabeth Foundation for the Arts (EFA) og Academic Guest House. De fem kunstnere skal i juli måned bo på Academic Guest House, imens de indgår i et program udviklet og koordineret af EFA og AHC. Kunstnerne har under opholdet blandt andet adgang til EFA’s Robert Blackburn Printmaking Workshop, hvor de kan deltage i en række forskellige kurser, workshops m.m.

OM ELIZABETH FOUNDATION FOR THE ARTS (EFA)
EFA er en velgørende organisation, der specifikt arbejder med at give kunstnere inden for alle fagområder adgang til værksteder og arbejdsmiljø, der understøtter deres kunstneriske udvikling. Robert Blackburn Printmaking Workshop (RBPMW), som drives af EFA, er det ældste community-printværksted i USA. RBPMW er ikke kun et værksted, der giver professionelle kunstnere mulighed for at arbejde med tryk i kvalitetsfaciliteter, RBPMW er også forpligtet på at inspirere og fremme et mangfoldigt kunstnerisk samfund. Læs mere her.

OM ACADEMIC GUEST HOUSE, BIKUBENFONDEN
Academic Guest House er en del af en palæ-ejendom beliggende i en stille sidegade tæt på Central Park, New York. Huset rummer fuldt møblerede og indflytningsklare lejligheder. Som resident får du din egen lejlighed, men da du deler hus med andre, er det vigtigt at tage hensyn til fællesskabet. Bemærk venligst, at Academic Guest House ikke tilbyder indkvartering til kærester, ægtefæller eller børn. Læs mere her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12