Menu

blaxTARLINES KUMASI (GH)

Kunstner- og kuratorkollektiv

Program

blaxTARLINES KUMASI er en eksperimentel inkubator for samtidskunst og et fællesskab for deling. Det har en historie med radikal kunst og fællesskabsprojekter, der går tilbage til 1990’erne. Det er ansvarlig for at afmystificere kunst fra klassiske og præ-1960’ernes europæiske modernistiske prædeterminationer på Ghanas førende kunstkollegium på KNUST i Kumasi.

blaxTARLINES blev formaliseret i 2015 og fungerer som et transgenerationelt og transculturelt fællesskab, der opererer på en generativ model og bekræftende politik. Disse operationer er taktiske reaktioner på krisepunkter som den generelle mangel på offentlig finansiering til samtidskunstpraksis i regionen.

blaxTARLINES har implementeret et bredt sæt af initiativer for vækst og opretholdelse af kritikalitet i kunstpraksis i Ghana og videre ved at bygge hård og blød infrastruktur, herunder medudvikling af kulturelle platforme, pensum, residenser, sociale netværk, studier og offentligt tilgængelige kunstområder. Gennem forældreskab og mentorering af startkunstinkubatorer bygger koalitionen videre på og åbner op for muligheder for kunstnerisk og kritisk udforskning, samtidig med at den undersøger og uddyber måder og grundlag for viden baseret på det universalistiske princip om præemptiv lighed. Fællesskabets projekter udforsker grænsefladerne mellem det ikke-menneskelige, inhumane, menneskelige og post-menneskelige.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12