Menu

Carolyn F. Strauss (US/NL)

Kurator & forfatter

Program

Carolyn F. Strauss er  kurator, forfatter og kreativ facilitator, hvis arbejde involverer forskellige facetter af samtidskunst, arkitektur og nye teknologier samt social- og miljø aktivisme.

Hun er grundlægger og direktør af Slow Research Lab, en multidisciplinær kreativ platform, der centrerer ‘Slow research’ som en udvidet linse til at kende (og lære) verden at kende: at dyrke værktøjer til at fornemme kompleksitet, tune ind i forskellige varianter af rytmer og temporaliteter, forstærke flere stille stemmer og tilskynde større ansvarlighed over for de økologier, som menneskeliv- og aktiviteter er forbundne med. Dybt engageret i at lytte og i dialogen – og aktivt at omfavne det ukendte som en portal til nye dimensioner af oplevelsen – har platformen til formål at være et frugtbart, generativt rum både til at kortlægge nye baner for kreativitet og for at udvide grænserne for menneskelig bevidsthed.

Carolyn er redaktør af Slow Spatial Reader: Chronicles of Radical Affection (2021) og Slow Reader: A Resource for Design Thinking and Practice (2016), begge udgivet af Valiz. Siden 2020 har hun været vært for podcasten AI Murmurings, der spekulerer i (langsomme) skæringspunkter mellem samtidskunst og kunstig intelligens. Hun bor i Amsterdam.

Foto: Slow Research Lab

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12