Menu

Det Algoritmiske Teater (DK)

Kunstnergruppe

Program

Det Algoritmiske Teater er et arbejdsfællesskab og et kunstnerisk forskningsprojekt i krydsfeltet mellem scenekunst, billedkunst og programmering. Det Algoritmiske Teater undersøger, hvordan algoritmiske teknologier påvirker vores kroppe, identiteter og samfund og retter et kritisk og undersøgende blik mod algoritmisk kontrol, overvågning og den generelle digitalisering af vores liv.

Det Algoritmiske Teater har eksisteret siden 2020. I øjeblikket arbejder kollektivet på et algoritmisk format, der skal præsenteres i en performance-installation på Den Frie Udstillingsbygning i København i 2023. Installationen suppleres af et sideløbende formidlingsprogram, der også er under udvikling.

Det Algoritmiske Teater består af forfatter og billedkunstner Kristian Byskov, dramatiker og instruktør, Kristian Husted, kurator og programudvikler, Tina Ryoon Andersen og dramaturg Pernille Kragh. Det Algoritmiske Teater samarbejder med Art Hub Copenhagen, TOASTER og IDA og er støttet af Statens Kunstfond og Bikubenfonden.

Det Algoritmiske Teater : Testing Ground

I marts 2022 er Kristian Husted og Kristian Byskov i residency på Art Hub som en del af programmet Testing Ground. Husted og Byskov vil i løbet af det et-måned lange residency udvikle konceptet for The Memory Machine Game et algoritmisk format, der skal kunne bruges som et kunstnerisk værktøj. Som en del af forløbet afholder de en workshop med professorer og studerende fra Jura og Datalogi, Københavns Universitet, samt Digital Design, IT Universitetet med henblik på at udvikle det endelige algoritmiske format. Som en del af forløbet vil der desuden blive produceret en forskningspublikation. Testing Ground forløbet vil blandt andet blive præsenteret ved et Free Lunch-arrangement på Art Hub i april 2022 af Husted, Byskov og Tina Ryoon Andersen.

Det Algoritmiske Teater. Foto: Christian Brems.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12